• 28 Μαρτίου 2024,

Δεξίωση του δήμαρχου Νυρεμβέργης για το 2019

 Δεξίωση του δήμαρχου Νυρεμβέργης για το 2019

Γράφει ο Σωτήρης Ξώγνος, πρόεδρος του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης.

Επειδή στην Εσπερία δεν υπάρχει το όμορφο έθιμο της βασιλόπιττας, κάθε αρχή του καινούριου χρόνου διάφοροι φορείς της Νυρεμβέργης, οργανώνουν δεξιώσεις. Παραδοσιακά η πρώτη πάντα εκδήλωση του καινούριου χρόνου, είναι η δεξίωση του νέου έτους από τον εκάστοτε δήμαρχο Νυρεμβέργης. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου στο Δυτικό Συνεδριακό Κέντρο (CCN – West) στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου. Παραβρέθηκαν πάνω από 1.500 καλεσμένοι, μέλη από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Τις ομιλίες ξεκίνησε ο πρώτος αντιδήμαρχος Christian Vogel, χαιρετίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και προλογίζοντας τον δήμαρχο Dr. Uli Maly για τον απολογισμό των πεπραγμένων. Το θέμα της ομιλίας ήταν φέτος η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα ενόψει των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο, η προσπάθεια της Νυρεμβέργης να χρισθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2025, αλλά και τα 70 χρόνια της Γερμανικής Δημοκρατίας που θα εορταστούν τον ερχόμενο Μάιο. Κεντρικό σημείο στην ομιλία του δημάρχου ήταν η αφύπνιση των πολιτών, η συμμετοχή στα κοινά για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος των ακραίων πολιτικών στοιχείων, η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ιδέας, η αλληλοκατανόηση και φυσικά κάλεσμα για στράτευση όλων των κατοίκων της Νυρεμβέργης στην ιδέα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, μουσικές ορχήστρες διασκέδασαν τους παραβρισκόμενους σε ρυθμούς τζαζ και σουίνγκ. Μετά τους χαιρετισμούς σχηματίστηκαν τα γνωστά πηγαδάκια, ενώ παιδάκια ντυμένα σαν 3 Μάγοι (Sternensinger) έκαναν έρανο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Περού. Η μπύρα και τα κρασιά ήταν εν αφθονία, προσφορές από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις.

Φέτος για 3η φορά μετά το 2004 και 2009 προσφέρθηκαν Καβαλιώτικα κρασιά, κόκκινο Merlot από το Κτήμα Χατζηγεωργίου. Τα 200 περίπου μπουκάλια κρασιών ήταν προσφορά του δήμου Καβάλας για τα 20 χρόνια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Ο αντιδήμαρχος Christian Vogel αναφερόμενος στους χορηγούς έκανε ιδιαίτερη μνεία ευχαριστώντας την Καβάλα για την χορηγία και τον σύλλογο “ΦΙΛΟΣ” για όλες του τις ενέργειες.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης