• 19 Απριλίου 2024,

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας

 Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας

Με αφετηρία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και σε εβδομαδιαία βάση, τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας (όπως καθημερινά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ) μειώνονται.

Το συμπέρασμα προκύπτει από αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία ήταν λιγότερα σε σχέση με την προ προηγούμενη. Ο Ν. Καβάλας από την Τρίτη 28 Δεκέμβρη είναι στην εποχή της Όμικρον, με πολλά περισσότερα κρούσματα σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία:

  • Εβδομάδα 13 με 19 Δεκέμβρη κρούσματα στο Ν. Καβάλας 272
  • Εβδομάδα 20 με 26 Δεκέμβρη κρούσματα 367
  • Εβδομάδα 27 Δεκέμβρη με 2 Γενάρη κρούσματα 1. 619
  • Εβδομάδα 3 Γενάρη με 9 Γενάρη κρούσματα 2.745
  • Εβδομάδα 10 Γενάρη με 16 Γενάρη κρούσματα 1.713
  • Εβδομάδα 17 Γενάρη με 23 Γενάρη κρούσματα 1.385

Τα πιο πάνω νούμερα δείχνουν τον τρόπο που η Όμικρον επηρέασε το Νομό Καβάλας και αύξησε θεαματικά τα κρούσματα. Εν τω μεταξύ το πρόβλημα υποχωρεί, έστω όχι γρήγορα. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν κατά 300 λιγότερα ενώ καθημερινά έπαψαν να ξεπερνούν το όριο των 300.

Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα τα περισσότερα σε μία ημέρα ήταν τα 289 την Τρίτη 18 Ιανουαρίου. Ξεχωρίζει επίσης η σχετική αύξηση των κρουσμάτων στη Θάσο το διήμερο Σάββατο και Κυριακή. Τα υπόλοιπα στοιχεία της πανδημίας δείχνουν και τα εξής: Τα εμβόλια κάθε μέρα είναι σταθερά λιγότερα από 1.000.

Οι πολίτες του Ν. Καβάλας που έκαναν και τις δύο δόσεις είναι σχεδόν 85.000. Οι πολίτες που έκαναν και την γ’ δόση πλησιάζουν τις 55.000. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι ασθενείς της κλινικής του Νοσοκομείου (απλά περιστατικά covid) ήταν στα ίδια επίπεδα από 32 έως 38. Στη ΜΕΘ μειώθηκαν και άδειασαν κάποια κρεβάτια.

Αυτό έγινε λόγω θανάτων και είναι προσωρινό καθώς οι κλίνες της ΜΕΘ και στο Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν κεντρική διαχείριση. Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε χθες με διαδικασία δωρεάν rapid τεστ και στους 4 Δήμους του Νομού. Στα Κέντρα Υγείας Πρίνου και Χρυσούπολης, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης.

Διαβάστε επίσης