• 20 Απριλίου 2024,

Δια ζώσης συνεδριάσεις (ξανά)ζητά η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα

 Δια ζώσης συνεδριάσεις (ξανά)ζητά η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα

Η πρώην Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Μίλησε για αυτά που έγιναν πριν από λίγες ημέρες, στο επεισοδιακό μέρος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά η κ. Τσανάκα μία ακόμη φορά ζήτησε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να επανέλθουν και να γίνονται δια ζώσης. Ζήτησε να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα, μεγάλη και μεγαλύτερη της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μέσα στην οποία θα μπορούν να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Το αίτημα της αυτό έχει αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου καθώς και η κ.Τσανάκα εκτιμά ότι αν όλα αυτά που έγιναν γίνονταν σε μία δια ζώσης συνεδρίαση θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα. Κυρίως οι αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η Δήμητρα Τσανάκα και άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν έχει ζητήσει δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε -λέει με νόημα- όλοι έχουμε εμβολιαστεί. Κι έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό. Από την άλλη πλευρά το βασικό και διαρκές επιχείρημα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αφορά τον χώρο μιας διάσωσης συνεδρίασης που πρέπει να είναι μεγάλος και να έχει και άλλες προϋποθέσεις για τη μετάδοση της συνεδρίασης στο διαδίκτυο. Και αυτές οι προϋποθέσεις μπορούν εύκολα να καλυφθούν, ισχυρίζεται η κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Το ίδιο αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχουν καταθέσει πρόσφατα σχετικά και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η πρόταση θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα δεκτή αν ήταν πιο συγκεκριμένη. Πάντως αναφέρονται ως πιθανοί χώροι μιας τέτοιας συνεδρίασης το Παλλάς («Αντιγόνη Βαλάκου») ή και η αίθουσα του πρώην κινηματογράφου ‘Οσκαρ.

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, η πρώην Δήμαρχος είπε:

«Η γνωστή δικαστική απόφαση που υπάρχει για τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι πρέπει να εκτελεστεί και να εκτελεστεί σωστά. Μετά την απορριπτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα το θέμα έληξε σχετικά με τις ιδέες και τις διαφορετικές εκτιμήσεις της διοίκησης τόσο του Δήμου όσο και του νομικού προσώπου. Ναι μεν ο Δήμαρχος δεσμεύεται ότι καμία εργαζόμενη δεν θα χάσει τη δουλειά της αλλά υπάρχει διαφορά με αυτό που λέει η δικαστική απόφαση σε σχέση με αυτό που πήγε να γίνει. Εμείς από τη συνεδρίαση αποχωρήσαμε επειδή για 15 λεπτά ο πρόεδρός του δημοτικού συμβουλίου μας είχε κλείσει τα μικρόφωνα. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να κάνει μία προσωρινή διακοπή της διαδικασίας».

Η κ. Τσανάκα αφήνει να εννοηθεί ότι αν η συνεδρίαση ήταν δια ζώσης και ανέκυπτε η ίδια κατάσταση τότε όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Κάτι παρόμοιο άλλωστε εξέφρασε πρόσφατα και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος.

Διαβάστε επίσης