• 26 Απριλίου 2024,

Διαφωνούν με τον κλειστό κόμβο στο νέο λιμάνι, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

 Διαφωνούν με τον κλειστό κόμβο στο νέο λιμάνι, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη σύσκεψη τοπικών φορέων και τοπικών παραγόντων με αφορμή την απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή για την διακοπή της κυκλοφορίας στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Στον κόμβο της Εγνατίας οδού στο νέο λιμάνι.

Παρά το ότι η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται και ο κόμβος λειτουργεί κανονικά, ο Αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές, ο δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν ο συγκεκριμένος κόμβος να κλείσει για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου.

Η σύσκεψη που έγινε μεταξύ τους, από την οποία απουσίαζαν αν και όπως καταλάβαμε είχαν προσκληθεί, το Επιμελητήριο και ο Μακάριος Λαζαρίδης κατέληξε σε συγκεκριμένο πλαίσιο αποφάσεων. Είναι σημαντικό ωστόσο τα σημειώσουμε ότι η απόφαση ενώ έπρεπε να εφαρμοστεί από την περασμένη Δευτέρα δεν εφαρμόζεται με ευθύνη φυσικά της Εγνατίας οδού.

Ο Κώστας Αντωνιάδης είχε δίπλα του τους βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Τάνια Ελευθεριάδου. Εκπρόσωπο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή.

Στις δηλώσεις που επακολούθησαν για λογαριασμό όλων μίλησε ο Κώστας Αντωνιάδης που μεταξύ των άλλων είπε:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους όλους όσους είναι σήμερα εδώ. Συμφωνήσαμε να αντιδράσουμε στην απόφαση με την οποία κλείνει ο κόμβος στο νέο λιμάνι για την κατασκευή πλευρικών διοδίων.

Κλείνει για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου. Επηρεάζονται έτσι αρνητικά καταστήματα εστίασης της περιοχής αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες. Η Εγνατία Οδός έπρεπε πριν αποφασίσει να μας ενημερώσει και δεν μας ενημέρωσε.

Όλοι εμείς που συσκεφθήκαμε αποφασίσαμε ομόφωνα να κινηθούμε νομικά κατά της απόφασης του αστυνομικού διευθυντή. Αποφασίσαμε να πιέσουμε πολιτικά ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση τώρα. Αυτό μπορεί να γίνει μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Θα στείλουμε επίσης σχετικό υπόμνημα που θα κληθούν να υπογράψουν όλοι οι τοπικοί φορείς. Την ημέρα δε που θα συζητηθεί η νομική μας ενέργεια στο δικαστήριο, θα έχουμε συμβολική παρουσία στο σημείο όπου  κατασκευάζονται τα πλευρικά διόδια».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ίδια υπόθεση παρακολουθήσαμε προ μηνών για το ίδιο ακριβώς έργο κατασκευής των πλευρικών διοδίων. Και τότε ο συγκεκριμένος κόμβος ήταν για καιρό κλειστός.

Το έργο δεν προχωρούσε με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις που  τελικά άνοιξαν τον κόμβο χωρίς από τότε να συνεχιστεί το έργο της κατασκευής των πλευρικών διοδίων. Η Εγνατία Οδός ή έστω ανάδοχος του έργου συνεργάτης της δείχνει την ίδια ασυνέπεια καθώς ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο του κόμβου,το έργο αν και σε ακατάλληλη καλοκαιρινή περίοδο τρεις μέρες τώρα δεν έχει καν ξεκινήσει.

Διαβάστε επίσης