Διαφορετική η εκλογή των μελών ΝΟΔΕ – ΔΗΜΤΟ

 Διαφορετική η εκλογή των μελών ΝΟΔΕ – ΔΗΜΤΟ

Με διαφορετικό τρόπο θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές και στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, των οποίων περίπου έχει ορισθεί η ημερομηνία τους στις 13 Μαΐου 2018. Εάν αλλάξει η ημερομηνία θα είναι είτε λίγο πριν είτε λίγο αργότερα από την προαναφερθείσα Κυριακή.

Αυτή τη φορά, για τη νέα νομαρχιακή επιτροπή, τον πρόεδρό της, τις δημοτικές οργανώσεις θα ψηφίσει η βάση του κόμματος. Όπως εξήγησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Μπάμπης Δράκος, που ανακοίνωσε στη ΝΟΔΕ ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, υπολογίζει ότι θα λάβουν μέρος περίπου 3.500 άτομα στις τέσσερις διαφορετικές ψηφοφορίες για όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αυτός είναι ένας φιλόδοξος στόχος που όμως για τη δραστήρια ΝΟΔΕ Καβάλας δεν αποκλείεται να επιτευχθεί.

Ενημερώνονται ήδη όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία σχετικά με θέματα του νέου κανονισμού, του νέου καταστατικού, που θα τηρηθούν για την εκλογή των κομματικών οργάνων. Η νέα ΝΟΔΕ θα έχει εννέα αιρετά μέλη, σ’ αυτή θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και οι τέσσερις πρόεδροι των αντίστοιχων δημοτικών οργανώσεων, ο υποψήφιος πρόεδρος ή οι υποψήφιοι πρόεδροι που δε θα εκλεγούν μεν αλλά στην ψηφοφορία θα λάβουν ποσοστό μεγαλύτερο του 40%. Στη νέα ΝΟΔΕ θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Η νέα νομαρχιακή επιτροπή θα είναι μικρότερη με 15 ή 16 άτομα ενώ σήμερα αριθμεί 25 μέλη. Το γεγονός σχολιάζεται θετικά. Μέχρι και τις αρχές Μαΐου θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη διαδικασία όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, αρκεί να πληρώσουν τη συνδρομή του τρέχοντος έτους. Η απερχόμενη ΝΟΔΕ έχει θητεία μόλις δύο ετών δηλαδή εκλέχθηκε τον Μάη του 2016. Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι η θητεία της θα ήταν 3ετης.

Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος και το ανακοίνωσα ήδη στη ΝΟΔΕ Καβάλας, μας είπε ο Μπάμπης Δράκος, σημειώνοντας ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτοχρόνως σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Δράκος, που παραμένει ως φαβορί και στην επερχόμενη ψηφοφορία του Μάη, εκτιμά πως οι εθνικές εκλογές θα προκηρυχθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και διατυπώνει σταθερά την άποψη ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τις μεταθέσει για το 2019.

Διαβάστε επίσης