Έχασαν τις εκλογές, κέρδισαν την κλήρωση

 Έχασαν τις εκλογές, κέρδισαν την κλήρωση

Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε έπειτα από αρκετό καιρό το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας όπου τελικά λύθηκε με κλήρωση η εκκρεμότητα των δύο προέδρων στα τμήματα Μεταποίησης και Τουρισμού. Το υπουργείο που ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα υπέδειξε τη διαδικασία της κλήρωσης. Ερώτημα στο υπουργείο για το ίδιο θέμα έχουν καταθέσει και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΔΣ Μάρκος Δέμπας πρότεινε αντί της κλήρωσης οι θητείες να μοιραστούν. Στο τμήμα Μεταποίησης μεταξύ του Παύλου Τσουμάκη και του Γιάννη Χατζησάββα και στο τμήμα Τουρισμού μεταξύ του κ. Μπίλια και του κ. Φραγκιόγλου. Οι παρατάξεις του Παύλου Ζησίμου και του Κίμωνα Παπαδόπουλου απέρριψαν την πρόταση. Έτσι έγινε κλήρωση από την οποία τυχεροί αναδείχθηκαν ο Παύλος Τσουμάκης που πλέον είναι ο πρόεδρος της Μεταποίησης και ο κ. Μπίλιας που πλέον είναι πρόεδρος του Τουρισμού.
Ακόλουθα η διαδικασία πέρασε σε ουσιαστικότερα ζητήματα. Ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα όσα έγιναν από τον ίδιο και τη διοικητική επιτροπή το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στη συνεδρίαση ως φιλοξενούμενος παραβρέθηκε ο πρώην πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης, που είχε την ευκαιρία να διατυπώσει την άποψή του σε θέματα αιχμής.
Ομόφωνα εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου με ποσό πέντε χιλιάδων ευρώ για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας τον Μάη. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση για την ενίσχυση του Kavala AirSea Show με ίδιο ποσό. Παρόντας δήλωσε ο Παύλος Ζησίμου και μειοψήφισε ο Αντώνης Καραγιαννίδης.
Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε και πάλι αναφορικά με τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, καθώς όπως υποστήριξε δεν αποστέλλονται στα μέλη του ΔΣ. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε βαριά ατμόσφαιρα, αφού σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις για ασήμαντη αφορμή που δε σχετιζόταν με την ουσία αλλά με τη διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση η Ειρήνη Κουρτίδου και ο Αντώνης Καραγιαννίδης.
Κατά τα λοιπά, το Επιμελητήριο Καβάλας βρίσκεται σε καλή κατάσταση διότι το νέο διοικητικό συμβούλιο παρακολουθεί στενά τα θέματα της επικαιρότητας τα οποία και μπορεί να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις του φορέα με τους τοπικούς παράγοντες είναι άριστη, έτσι το βαρύ κλίμα στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αποτελεί μάλλον μια παραφωνία και ως συνέχεια της έντονης προεκλογικής περιόδου του περασμένου Δεκέμβρη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η βαριά ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί. Άλλοι λένε ότι με το πέρασμα του χρόνου οι συνθήκες θα ηρεμήσουν. Γεγονός είναι ότι και οι δύο πλευρές, η διοίκηση και η αντιπολίτευση, οφείλουν να κάνουν βήματα προκειμένου ο φορέας να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία σε επίπεδο συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης