Μια ακόμη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ: Φρίντα Κάλο

 Μια ακόμη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ: Φρίντα Κάλο

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι όπου παρουσιάστηκε η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Φρίντα Κάλο». Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο που θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» το τριήμερο Παρασκευής – Σαββάτου – Κυριακής και την ερχόμενη εβδομάδα στις 9, 10 και 11 Μαρτίου.

Έξι παραστάσεις μιας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ θα παρακολουθήσει το κοινό. Η συγκεκριμένη παραγωγή θα είναι η δεύτερη του φετινού χειμώνα από τις πέντε συνολικά έως την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Απρίλιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος, που μάλλον είχε ήδη ενημερωθεί αναφορικά με την αντικατάστασή του, δήλωσε: «Επειδή είναι ημέρα κρίσεων θέλω να σημειώσω πως είμαι υπερήφανος γιατί υπηρέτησα και υπηρετώ το ΔΗΠΕΘΕ». Αναφερόμενος στην παράσταση, ο κ. Πετρόπουλος παρατήρησε: «Είναι μια δική μας παραγωγή. Έγινε καλή κι επίπονη δουλειά. Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που το ΔΗΠΕΘΕ θα δείξει το ταλέντο και τη δυναμική του».

Ο Θοδωρής Γκόνης επανέλαβε ότι το ΔΗΠΕΘΕ δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους. Ήρθε η στιγμή, επεσήμανε, να φέρουμε τη μορφή της Φρίντα Κάλο πιο κοντά μας. Δίνουμε, συμπλήρωσε, τη σκηνή σε νέους ανθρώπους και βάζουμε νέο αίμα στην ομάδα. Η σκηνοθέτης Κατερίνα Σιμεωνίδου χαρακτήρισε το κείμενο της παράστασης δυνατό και χωρίς καμιά τυχαία φράση. Μιλώντας για τη Φρίντα Κάλο και το κείμενο της παράστασης, εξήγησε πως περιλαμβάνει λόγια που είπε κι έγραψε και είναι όλα δικά της. Είναι ένας απολογισμός της ζωής της που εστιάζεται περισσότερο στις ανθρώπινες πτυχές της. Η κ. Σιμεωνίδου ευχαρίστησε όσους τη βοήθησαν, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ειδικά τον κ. Γκόνη.

Η ηθοποιός Θεανώ Αμοιρίδου δήλωσε πως η σκηνοθέτης αποδείχθηκε ώριμη σε όλες τις πρόβες. Χάρηκα, είπε, για τη συνεργασία μαζί της ενώ ευχαρίστησε με τη σειρά της τους συντελεστές και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Η Σταματία Σαπατόρη και η Νάσια Λάζου έχουν την ευθύνη των κουστουμιών, των σκηνικών και των φωτισμών. Αμφότερες χαρακτήρισαν ως καλή τη συνεργασία τους με τους υπόλοιπους συντελεστές και σε μια άριστη ατμόσφαιρα. Έκαναν λόγο για ένα ιδιαιτέρως οργανωμένο ΔΗΠΕΘΕ κι ευχαρίστησαν όλους εκείνους που συνεργάστηκαν και τις εμπιστεύθηκαν.

 

Διαβάστε επίσης