• 29 Απριλίου 2024,

Το Κίνημα Αλλαγής σε πορεία προς το 1ο συνέδριό του

 Το Κίνημα Αλλαγής σε πορεία προς το 1ο συνέδριό του

Η κεντρική προσυνεδρική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής ενόψει του 1ου συνεδρίου στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Καβάλα. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος που έφτασε στην Καβάλα το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο Χρυσούπολης όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Νέστου, συσκευαστήριο σπαραγγιών στην ίδια περιοχή αλλά και τη μονάδα της SELECTA.

Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου κι ακολούθησε πρόγραμμα συναντήσεών του με κοινωνικές δομές. Τέλος, μίλησε στην προσυνεδριακή εκδήλωση σε αίθουσα ξενοδοχείου. Με μεγάλη καθυστέρηση ομολογουμένως άρχισαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στην Καβάλα κι έρχονται να αφυπνίσουν το κοινό της κεντροαριστεράς, που έδωσε βροντερό παρών στην εσωκομματική διαδικασία το προηγούμενο έτος. Επικρατεί αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής σε κάμψη, αφού ήταν μεν σε διψήφιο νούμερο ωστόσο έπεσαν κάτω του 10%.

Λαμβάνουμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις αλλά δεν μας επηρεάζουν σε επίπεδο ακολουθούμενης τακτικής, δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Επανέλαβε ότι πρόκειται για μια «φωτογραφία» της στιγμής και κατέληξε τονίζοντας «εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών». Ευδιάθετος κι αισιόδοξος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνάντησε χθες το μεσημέρι τους δημοσιογράφους. Δίπλα του είχε τον Ιορδάνη Χοροζίδη και τον Κυριάκο Τελλίδη. Έδωσε μεγάλη σημασία στις επαφές που είχαν προηγηθεί.

«Δε βγαίνουμε από την κρίση. Θα πρέπει να αλλάξει το σχέδιο παραγωγικής δραστηριότητας», τόνισε, εξηγώντας: «Πρέπει να υπάρξει ένα νέο σχέδιο παραγωγικής δραστηριότητας. Είδαμε στην Καβάλα υγιή δραστηριότητα. Αυτές οι μονάδες πρέπει να γίνουν περισσότερες, να διπλασιαστούν, κάτι που στην πράξη δε συμβαίνει. Συζήτησα με το δήμαρχο Νέστου για τα προβλήματα του δήμου του. Καθυστερεί η επίλυσή τους κι εκ μέρους της κυβέρνησης κι εκ μέρους της περιφέρειας ΑΜΘ».

Εμείς προχωρούμε και κοιτούμε μπροστά, είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καλώντας τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής συνέδρων στις 11 Μαρτίου. Για τη γενικότερη επικαιρότητα δήλωσε πως δεν αρκεί η παραίτηση δύο κυβερνητικών στελεχών που εισέπρατταν το περιβόητο επίδομα ενοικίασης. Απαιτείται όπως είπε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στην πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ο κ. Θεοχαρόπουλος αποφάνθηκε πως η κυβέρνηση τις προγραμματίσει το αργότερο τον Μάη του 2019. Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, θέλει να κάνει τις εκλογές όποτε θα έχει τη μικρότερη ήττα. Ωστόσο, συμπλήρωσε, οι εκλογές θα προκηρυχθούν νωρίτερα καθώς δε θα προλάβει να προχωρήσει σε νέο ανασχηματισμό.

Μιλώντας για το ζήτημα των Σκοπίων, ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος, παρατηρώντας ότι το πρόβλημα της ονομασίας δε θα λυθεί διότι πριν φτάσει η συμφωνία για επικύρωση στη βουλή πρέπει τα Σκόπια να αποδεχθούν διάφορες αλλαγές. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αλλαγή του συντάγματος δε θα γίνει αποδεκτή.

Διαβάστε επίσης