Διαγωνισμός για τις μελέτες του έργου στην πεσμένη γέφυρα

 Διαγωνισμός για τις μελέτες του έργου στην πεσμένη γέφυρα

Δυόμιση περίπου μήνες μετά την αυτοψία που έκαναν στην πεσμένη γέφυρα μηχανικοί και άλλοι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού ΑΕ, αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Με ημερομηνία 12 Δεκέμβρη 2019 η διοίκηση αποφασίζει ομόφωνα να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την εκπόνηση των πρώτων απαραίτητων μελετών ως προς αυτά που πρέπει να γίνουν στο σημείο. Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα έχει διάρκεια 8 μήνες, διάστημα μετά το οποίο οι μελέτες θα πρέπει να παραδοθούν στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Αν δεν υπάρξει φυσικά παράταση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο διαγωνισμός. Επειδή θα είναι διεθνής, η διαδικασία μέχρι την επιλογή του τελικού αναδόχου δεν θα είναι σύντομη. Υποτίθεται ότι οι μελέτες που θα εκπονηθούν προβλέπονται (όπως και το χρονοδιάγραμμα) στην προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας ΑΜΘ με την Εγνατία Οδό. Ωστόσο σαφές είναι το ότι το χρονοδιάγραμμα έχει καθυστερήσει να μπει σε εφαρμογή. Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας ότι η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Οκτώβρη του 2019. Το σημαντικότερο μέρος της απόφασης της διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ αναφέρει: «… ομόφωνα η διοίκηση της εταιρίας εγκρίνει

1.Προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού, σύμφωνα με το άρθρο 27 και λοιπές διατάξεις του Ν. 4412/2016 για την α) «Προμελέτη Ελέγχου, Αξιολόγησης, και Αποτίμησης της δομικής και λειτουργικής επάρκειας της υφιστάμενης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας» και β) «Εκπόνηση των λοιπών υποστηρικτικών οριστικών μελετών τοπογραφίας, οδοποιίας, υδραυλικών και Η/Μ, Μελέτης Σήμανσης και Ασφάλισης και γεωτεχνικών μελετών του Έργου “Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας Οδού Νυρεμβέργης”», προϋπολογισμού 212.587,76€ (πλέον ΦΠΑ), με χρονική διάρκεια της σύμβασης οκτώ (8) μήνες».

Διαβάστε επίσης