• 5 Μαΐου 2024,

Διαγραφή προστίμων από το Δημοτικό Συμβούλιο

 Διαγραφή προστίμων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στις 7:00 σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση είναι φθινοπωρινή, διαφοροποιείται δηλαδή η ώρα έναρξης και έτσι θα αρχίσει μία ώρα νωρίτερα σε σχέση με τις καλοκαιρινές συνεδριάσεις.

Θα εγκριθούν αποφάσεις που ήδη έλαβε η οικονομική επιτροπή για πρόσθετους λόγους ακύρωσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού ΤΑΡ στην ευρισκόμενη σε εκκρεμότητα προσφυγή του δήμου Καβάλας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Καβάλας θα ζητήσει η μελέτη να απορριφθεί και γιατί ο αγωγός περνά σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου από το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων.

Επίσης, θα συζητηθεί απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τη γνωστή δικαστική διαμάχη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με ιδιωτική εταιρεία για το Φεστιβάλ Χρωμάτων, όπως επίσης και δύο αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ οι οποίες επίσης έχουν εγκριθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και μία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Θα συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Καβάλας, όπου ο δήμος προκειμένου να διατηρήσει το ποσοστό του 8,87% πρέπει να συμμετέχει στην αύξηση με χρηματικό ποσό ύψους 13.000 ευρώ. Θα εγκριθεί η πραγματοποίηση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για διάστημα δύο μηνών και αφορά σε προσωπικό το οποίο θα απασχοληθεί στις τεχνικές υπηρεσίες. Οι θέσεις αφορούν σε δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, δύο τοπογράφους μηχανικούς, έναν αρχιτέκτονα και πέντε εργάτες. Θα τροποποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας για το 2017. Στα νέα έργα προστίθεται η κατασκευή πεζοδρομίου στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα δαπάνης 7.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η ανάπλαση της οδού Κ. Τσολάκη δαπάνης 9.000 ευρώ.

Θα δοθεί άδεια για την τοποθέτηση προσωρινών λυόμενων κατασκευών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του κανονισμού χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του 2015. Εγκρίνεται η παράταση της προθεσμίας του έργου κατασκευή πεζοδρομίων και πλακοστρώσεων έτους 2016. Η παράταση είναι τριών μηνών έως δηλαδή τον Ιανουάριο του 2018.

Θα συζητηθεί ακόμη τα αίτημα της κυβέρνησης που διατυπώθηκε και στην τοπική αυτοδιοίκηση στις 13 Σεπτεμβρίου. Η Διεύθυνση Λογαριασμών του δημοσίου ζητά και από την τοπική αυτοδιοίκηση να μεταφέρει τα διαθέσιμά της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Θα δοθούν 24 έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις μέσω βοηθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης συνολικού ύψους 8.800 ευρώ και θα εγκριθεί το πρακτικό της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων.

Πρόκειται για συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου κι όπου η επιτροπή ακύρωσε πρόστιμα δημοτικών υπηρεσιών, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν σε χρήση κοινόχρηστων χώρων, ύψους 37.000 ευρώ όπως επίσης και των προσαυξήσεων των συγκεκριμένων προστίμων. Η υπόθεση περιλαμβάνει επτά περιπτώσεις, οι έξι εκ των οποίων σχετίζονται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η έβδομη σχετίζεται με την επιβολή προστίμου σε άλλου είδους επιχείρηση.

=========================================

Διαβάστε επίσης