• 5 Μαΐου 2024,

Διακοπές με άτοκες δόσεις από τον Δήμο Καβάλας

 Διακοπές με άτοκες δόσεις από τον Δήμο Καβάλας

της Εύας Οικονομάκη

Στην ενίσχυση της ζήτησης από Έλληνες και Κύπριους τουρίστες στοχεύει τη φετινή σεζόν ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής και ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία σε Ελλάδα και Κύπρο, το Top Kinisis, δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να περάσουν τις διακοπές τους στη βορειοελλαδίτικη πόλη, εξοφλώντας το πακέτο που θα επιλέξουν σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Στην κατεύθυνση τόνωσης της κίνησης, μάλιστα, ο Δήμος της πόλης θα προσφέρει δωρεάν παροχές στους επισκέπτες, όπως η δωρεάν είσοδος στο Φρούριο και στο Μουσείο Καπνού και δωρεάν πηλοθεραπείες στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. «Ως προορισμός δημιουργούμε τα αναγκαία εκείνα κίνητρα και τις διευκολύνσεις ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες στον προορισμό μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της τουριστικής αγοράς, γι’ αυτό και δημιουργούμε προσιτά πακέτα. Τώρα διαμορφώνουμε τα πακέτα μας και μέχρι στιγμής το 10% των ξενοδοχείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την προσπάθειά μας», επισημαίνει η Μαριάνθη Καπαράκη, general manager του ταξιδιωτικού πρακτορείου Top Kinisis Travel, υπογραμμίζοντας ότι θα δημιουργηθούν διάφορα πακέτα που θα έχουν εξειδικευμένες παροχές, όπως για παράδειγμα ταξίδια γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Στόχος ο high end τουρισμός

Την ίδια στιγμή, αποσκοπώντας αφενός στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αφετέρου στην κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση των επισκεπτών της πόλης, ο Δήμος Καβάλας προχωρά και φέτος, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, στη διοργάνωση του φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο για πρώτη φορά θα διαρκέσει από τις 16 Ιουλίου έως 6 Δεκεμβρίου.

«Η σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού είναι ανάγκη», επισημαίνει ο Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Μέχρι στιγμής, το 30% των καταλυμάτων της Καβάλας έχει ανοίξει, με τον Δήμαρχο της πόλης να επισημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επαναλειτουργήσουν όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία της περιοχής. «Έχει αρχίσει και υπάρχει κινητικότητα. Τις τελευταίες ημέρες υποδεχόμαστε τους πρώτους μας επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στόχος μας φέτος είναι ο οδικός τουρισμός κατά βάση», τονίζει ο Θ. Μουριάδης.

Κοινωνική παροχή

Σε μία διαφορετική κίνηση προς τους νοσηλευτές και τους γιατρούς των νοσοκομείων αναφοράς, οι οποίοι ανέδειξαν την Ελλάδα ως την πλέον ασφαλή επιλογή για τουρισμό φέτος το καλοκαίρι, προχωρά ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους νοσηλευτές και τους γιατρούς να πραγματοποιήσουν δωρεάν τις διακοπές τους για φέτος σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προσφέρει 45 πακέτα τεσσάρων διανυκτερεύσεων σε δίκλινα δωμάτια.

Πηγή : www.tourismtoday.gr

Διαβάστε επίσης