Διακοπή εργασίας 9-11 το πρωί όλη την εβδομάδα στο Δικαστικό Μέγαρο

 Διακοπή εργασίας 9-11 το πρωί όλη την εβδομάδα στο Δικαστικό Μέγαρο

Από χθες Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου  σημειώνεται αλλαγή των δεδομένων στις υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας. Αντίστοιχα και τα δικαστήρια ξεκινούν να συνεδριάζουν από τις 11 το πρωί.

Πρόκειται για μία εβδομαδιαία κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων, μία διαμαρτυρία τους για την απόσπαση συναδέλφου τους για την κάλυψη κενής θέσης στο Ειρηνοδικείο Θάσου.

Ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας για το κενό που υπάρχει στο Ειρηνοδικείο Θάσου ζητά να καλυφθεί με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί, πιέζει με την διακοπή εργασιών αυτήν την εβδομάδα. Για τις ώρες 9:00 το πρωί με 11:00 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι από τις 9:00 μέχρι τις 11:00 κάθε πρωί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή δεν θα γίνονται δικαστήρια. Ουσιαστικά οι δίκες θα ξεκινούν στις 11 το πρωί. Κάτι που έγινε χθες στο Μονομελές.

Για το ίδιο δίωρο δεν θα υπάρχει συναλλαγή των υπηρεσιών στο δικαστικό μέγαρο και με τους δικηγόρους και με τους πολίτες.

Ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας θεωρεί ότι υπάρχει ταλαιπωρία των εργαζομένων και μη σωστή λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου αν το κενό στην συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτεται με απόσπαση από την Καβάλα. Για αυτό και ζήτα μόνιμη πρόσληψη. Ο υπάλληλος που έχει αποσπαστεί στο Ειρηνοδικείο της Θάσου έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αυτήν την διαδικασία και αλλαγής την εργασία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δικαιωθεί

 

Διαβάστε επίσης