• 15 Μαΐου 2024,

Διακοπή εργασιών σκέπτεται ο Δήμος Καβάλας για το έργο των οπτικών ινών

 Διακοπή εργασιών σκέπτεται ο Δήμος Καβάλας για το έργο των οπτικών ινών

Σύσκεψη ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο με αποκλειστικό θέμα τα έργα οπτικών ινών στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης, έργα που γίνονται για τον ΟΤΕ και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στους πολίτες. Προηγήθηκαν πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες ειδικά του αντιδημάρχου Δ. Τουλκίδη να συνεννοηθεί με τον ανάδοχο προκειμένου να κάνει την δουλειά του χωρίς να ενοχλεί. Συνεχίζεται το αντίθετο.

Πέραν των συχνών βλαβών που αυτός προκαλεί στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ, υπάρχουν σημεία όπου υποτίθεται ότι το έργο τέλειωσε αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει στην πράξη. Χώματα, χαντάκια και άλλες εκκρεμότητες ταλαιπωρούν πεζούς και οδηγούς. Ενδεικτικά αναφέρονται προβλήματα στην οδό Βελισσαρίου, Κομνηνών, Α. Στάνη, Κύπρου, Κ. Τσολάκη, Σκρα κτλ.

Ο κ. Τουλκίδης δήλωσε χθες στο ράδιο Πρωινή ότι εντελώς ξαφνικά ο εργολάβος εμφανίστηκε και στην 7ης Μεραρχίας όπου δούλευε χθες ακόμη κι όταν έβρεχε. Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι εκ της νομοθεσίας τα έργα του ΟΤΕ δεν αδειοδοτούνται από τον Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας ωστόσο έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει διακοπή εργασιών μέχρι τη συμμόρφωση του κατασκευαστή. Πρόκειται για μια ή δύο εταιρίες που εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή προειδοποιητικής επιστολής προς τις εταιρίες (η δεύτερη στη σειρά) και σε περίπτωση επανάληψης ίδιων προβλημάτων τότε θα κινηθεί η διαδικασία της διακοπής των εργασιών.

Διαβάστε επίσης