• 15 Μαΐου 2024,

Νερό με το βυτιοφόρο σε Κορυφές – Παλιά Καβάλα

 Νερό με το βυτιοφόρο σε Κορυφές – Παλιά Καβάλα

Η χθεσινή βροχή, μπορεί για τον τουριστικό κλάδο να μην ήταν ευχάριστο νέο, ωστόσο για τους αγρότες αλλά και τους κατοίκους ορεινών περιοχών του Δήμου Καβάλας, ήταν μια χαρούμενη είδηση. Οι πηγές ενισχύθηκαν ενώ ειδικά στα τενάγη των Φιλίππων, ωφελήθηκαν οι καλλιέργειες, όπου απλώς – όπως λένε οι αγρότες που εκμεταλλεύονται χωράφια στην ίδια περιοχή – η χθεσινή βροχή μείωσε τη ζημιά.

Η χθεσινή βροχόπτωση, εξηγούν οι ίδιοι άνθρωποι, δεν γλύτωσε από την ξηρασία όσες εκτάσεις ήδη αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Βοήθησε άλλες, να περιορίσουν τις ζημιές από την παρατεταμένη ανομβρία.

Ενδιαφέρον έχει το τι συμβαίνει με το νερό της ύδρευσης στην Παλιά Καβάλα και τις Κορυφές. Η χθεσινή βροχή βεβαίως κι ενίσχυσε τις πηγές, μείωσε το μέγεθος του προβλήματος. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Παλιάς Καβάλας, κ. Θωμάς Μπαζάκος, τόσο η Παλιά Καβάλα όσο και οι Κορυφές εξυπηρετούνται – όπως έχει συμφωνηθεί – με όχημα υδροφόρα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αυτό μεταφέρει νερό από το Νέο Ζυγό και στην Παλιά Καβάλα και στις Κορυφές, πραγματοποιώντας μέχρι και τρία δρομολόγια την ημέρα.

Ο κ. Μπαζάκος περιμένει από την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε με μικροπαρεμβάσεις κυρίως στο χωριό της Παλιάς Καβάλας, υποσχέσεις που επί του παρόντος δεν τηρήθηκαν.

 

Διαβάστε επίσης