• 29 Μαρτίου 2024,

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΚ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΚ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Στις συχνές διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ήρθαν να προστεθούν ορισμένες ακόμη, δίνοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στην Οικογένεια του Ωδείου.

Το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου 2018 διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για Παιδιά – Junior Piano Contest 2018, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του διαγωνισμού υπογράφει η καθηγήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Έλλη Ζαχαροπούλου. Στη φιλόξενη αίθουσα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 3 μαθητές του Δ.Ω.Κ. από την τάξη του καθηγητή μας Γιάννη Κανάκη. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και όλοι διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα κέρδισαν: ο Σταύρος Ηλιάδης Χρυσό Μετάλλιο (Α΄ Κατηγορία), η Σταυρούλα Τηλικίδου Αργυρό Μετάλλιο (Β΄ Κατηγορία), και η Μαρίνα Χατζηϊωάννου Γ΄ Βραβείο (Α΄ Κατηγορία).

Επίσης, η Θεοδώρα Αποστολίδου, μαθήτρια φλάουτου του καθηγητή μας Βέσελιν Μπελομάζοβ, κέρδισε Α΄ Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 300€ στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2-4 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμπεριλάμβανε κατηγορίες όλων των οργάνων (εγχόρδα, πνευστά, πιάνο, κιθάρα) καθώς και φωνητική (μονωδία, παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική), ενώ απευθυνόταν σε μαθητές Ανωτέρας ή αποφοίτους ωδείων, κολλεγίων ή πανεπιστημίων, ηλικίας 16-30 ετών.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στους καθηγητές τους, για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του Δήμου Καβάλας. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – και όχι μόνον.

Διαβάστε επίσης