cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Διαμαρτυρία από τη Νικήσιανη: Αγέλη σκύλων κτηνοτρόφου συχνά επιτίθεται σε ανθρώπους

 Διαμαρτυρία από τη Νικήσιανη: Αγέλη σκύλων κτηνοτρόφου συχνά επιτίθεται σε ανθρώπους

Κάτοικος της Νικήσιανης απευθύνθηκε γραπτώς και επωνύμως στην Πρωινή, διαμαρτυρήθηκε για τη συνέχιση ενός σημαντικού όπως περιέγραψε προβλήματος στις παρυφές του χωριού. Πρόβλημα συγκεκριμένων πολλών σκύλων, το οποίο δεν λύνεται εδώ και καιρό.

Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι αυτό ξαναγίνεται επίκαιρο λόγω του ότι στο πλαίσιο της ατομικής άθλησης κάτοικοι της περιοχής κινούνται συχνότερα στην ίδια περιοχή. Περιοχή Μύλοι, κοντά στο καινούργιο υδραγωγείο (προς περιοχή Λιβάδι).

Εκεί εκτός από τους ανθρώπους υπάρχουν πολλά σκυλιά, με επιθετική διάθεση. Τα σκυλιά αυτά προέρχονται από τουλάχιστον ένα μαντρί, ο κτηνοτρόφος του οποίου δεν τα προσέχει.

Δεν τα διατηρεί εντός της περίφραξης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης. Τα σκυλιά αυτά επιτίθενται σε ανθρώπους, στοχεύουν σε διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και σε δίκυκλα. Ο συγκεκριμένος δρόμος πέραν του ότι είναι κατάλληλος για ατομική άθληση (τώρα στην περίοδο της καραντίνας) καταλήγει σε ταβέρνα που παραδοσιακά και πετυχημένα λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Είναι με λίγα λόγια ένας δρόμος με αρκετή κίνηση. Όλο το χρόνο, περισσότερο φυσικά το Καλοκαίρι. Αυτό κάνει το πρόβλημα ακόμη εντονότερο.

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Παγγαίου. Ο κ. Βασίλης Παρασχούδης γνώριζε το πρόβλημα κι όπως εξήγησε ο Δήμος Παγγαίου μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές τον κτηνοτρόφο.

Είπε επίσης ότι του δόθηκε μια τελευταία προθεσμία, μετά το τέλος της οποίας θα του επιβληθεί πρόστιμο. Μήπως αυτό άργησε; Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι υπεύθυνοι της κατάστασης είναι δύο συνολικά κτηνοτρόφοι της περιοχής και τα σκυλιά που συμπεριφέρονται ως μεγάλη επιθετική αγέλη συχνά ξεπερνούν τα 20! Πλησιάζουν τα 30!

Ρωτήσαμε και άλλους κατοίκους της Νικήσιανης που επιβεβαίωσαν κι αυτοί το πρόβλημα. Κάποιοι είχαν να διηγηθούν μια ιστορία, μια επίθεση. Όλοι επιρρίπτουν ευθύνες στους ή στον κτηνοτρόφο, ο οποίος απλά πρέπει να προσέχει τα σκυλιά του πολύ καλύτερα προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στους περαστικούς.

Διαβάστε επίσης