• 3 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία εργαζόμενων έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας

 Διαμαρτυρία εργαζόμενων έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας

Σύντομη, ουσιαστική και πανελλαδικού χαρακτήρα ήταν η χθεσινή κινητοποίηση σωματείων έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας, στην οδό Ομονοίας. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης των συνδικάτων του επισιτισμού κι εν όψει της πολύ πιθανής, ίσως και κοντινής ημερολογιακά, έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Περίπου 10 μέλη του σωματείου Καβάλας και Θάσου « Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων» βρέθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η προαναφερθείσα υπηρεσία.

Η πρόεδρος του σωματείου παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι είχαν στα χέρια τους πλακάτ με διάφορα συνθήματα. Αγωνιούν όπως είπαν για τους όρους με τους οποίους θα επανέλθει ο τουρισμός. Ίδια κινητοποίηση έγινε σε όλη την Ελλάδα. Σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες.

Πολλές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που είναι βασικοί τουριστικοί προορισμοί. Η χθεσινή κινητοποίηση επεκτάθηκε και στα θέματα δημόσιας υγείας, στήριξης του ΕΣΥ και καταγγελίας της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Το σωματείο δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα. Έχει μέλη και στην Καβάλα και στη Θάσο. Δίνει προτεραιότητα στους απασχολούμενους στον τουρισμό ενώ και στο παρελθόν, πριν την υγειονομική κρίση, είχε κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο το Νομό Καβάλας.

Το έντυπο που μοιράστηκε στους διερχόμενους μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε γίνει θεατές στην τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων. Τα οποία παρά τον χρόνο που κερδήθηκε με τις δικές μας θυσίες, συνεχίζουν να ασφυκτιούν με συνανθρώπους μας να πεθαίνουν περιμένοντας σε λίστες για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ. Θεατές σε ένα άνοιξε – κλείσε των σχολείων των παιδιών μας χωρίς κανένα νόημα».

Στους δημοσιογράφους η πρόεδρος κ. Κατερίνα Μαντοπούλου δήλωσε: «Σήμερα είναι η πανελλήνια μέρα δράσης για τον κλάδο μας. Με 8.000 νεκρούς ανοίγει ο τουρισμός, κάτω από τις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων των αεροπορικών εταιριών και των μεγάλων ξενοδοχείων.

Για μας δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για την υγεία μας και το εισόδημα μας. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας. Σήμερα ήρθαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας , παραδώσαμε και στα δύο τμήματα (Υγιεινής και Ασφάλειας) τα αιτήματα μας.

Αυτά είναι: Υποχρεωτική σύμβαση εργασίας για όλους, να γυρίσουμε στις δουλειές μας όλοι χωρίς να χάσουμε κανένα εργασιακό μας δικαίωμα. Να στηριχτούν οι εργαζόμενες μητέρες γιατί έχουμε πολλές απειλές για τις μητέρες που δεν έχουν να αφήσουν τα παιδιά τους.

Λόγω του ότι είναι κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ζητούμε να καλυφθούν όλοι οι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις και με ποσό 600 ευρώ. Και κυρίως αυτό: Να μη χάσουμε τις δουλειές μας. Όλοι πίσω στη δουλειά. Οι δράσεις μας συνεχίζονται».

Διαβάστε επίσης