• 26 Απριλίου 2024,

Διαμαρτυρία για το δρόμο πριν τη Νέα Ηρακλείτσα

 Διαμαρτυρία για το δρόμο πριν τη Νέα Ηρακλείτσα

Ο σύλλογος κατοίκων του οικισμού Σαράντα (μετά το Παληό, πριν τη Νέα Ηρακλείτσα) εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση στο δρόμο Καβάλας- Νέας Περάμου, πλησίον των ορίων του οικισμού:

Ο κεντρικός οδικός άξονας που συνδέει το Παλιό Τσιφλίκη με την Νέα Πέραμο και διέρχεται του Οικισμού με την επωνυμία οδός Μακεδονίας, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα τόσο για εμάς τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου. Ο δρόμος αυτός καλείται να εξυπηρετήσει όλη την παραλιακή ζώνη της Καβάλας Ν. Ηακλείτσα Ν. Πέραμο Αμμόλοφους, όλη τη δυτική πλευρά παρόλα αυτά έχει αφεθεί. Πρόκειται για έναν δρόμο εντελώς ακατάλληλο για το κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται αλλά και για την μοναδικότητα που έχει μια και είναι το μόνο επαρχιακό δίκτυο που εξυπηρετεί την πλευρά αυτή του νομού. Οι ελλείψεις του είναι γνωστές, μα επανερχόμαστε να σας τις επισημάνουμε:
1) Παντελής έλλειψη πεζοδρομίων (πεζός σε κάποια σημεία περπατάει στις παρυφές του ρέματος ή δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα χωρίς να παρεμβάλετε κανένα προστατευτικό).
2) Καμιά απολύτως διάβαση. Το να περάσεις το δρόμο το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Στον Οικισμό έχουμε τα σπίτια του Χαμόγελου του σπιτιού αλλά και τις κατασκηνώσεις…. Δίπλα στο δρόμο αναπτύσσονται διάφορες επιχειρήσεις… ξενοδοχεία… και φυσικά οι στάσεις των λεωφορείων.
3) Δεν υπάρχουν σηματοδότες… δεν υπάρχει σήμανση.. σαμαράκια η κάτι τέλος πάντων που να λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων.
4) Δεν υπάρχει προστατευτική νησίδα στο μέσον ώστε να μειώνετε ο κίνδυνος των τροχαίων… Κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες πολλών θλιβερών καταστάσεων τροχαίων ατυχημάτων.
5) Το καλοκαίρι τα νοητά πεζοδρόμια παύουν να υφίστανται, τα καταλαμβάνουν οι αγριάδες και τα φίδια.
6) Η αστυνόμευση θα θέλαμε να είναι υπαρκτή, όχι με την εισπρακτική μορφή της αλλά με την ουσιαστική, να προστατεύει, να νουθετεί, να αποτρέπει.
7) Το κεντρικό ρέμα , είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο χωρίς την ύπαρξη οποιουδήποτε προστατευτικού μέσου.
Η υπομονή μας και η αναμονή μας εξαντλήθηκε. Θεωρούμε ότι η αδιαφορία, οι πλημμέλειες, τα λάθη και οι παραλείψεις όταν ανάγονται και αφορούν ύψιστα αγαθά πρέπει να διορθώνονται και να βελτιώνονται.
Οι κάτοικοι ζητούν λύσεις!
Χρειάζεται άμεσα η επέμβαση των ιθυνόντων, ώστε να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από την ασφάλειά μας και από όσα νόμιμα προβλέπονται από την νομοθεσία.(Η φωτογραφία είναι αυτή που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση του ο σύλλογος).

Διαβάστε επίσης