Διαμαρτυρία ναυτεργατών επειδή δεν καλούνται στις συσκέψεις για τα δρομολόγια

 Διαμαρτυρία ναυτεργατών επειδή δεν καλούνται στις συσκέψεις για τα δρομολόγια

Από την Παρασκευή 1η Νοέμβρη  ισχύουν τα χειμερινά δρομολόγια στην ακτοπλοΐα σε σχέση με την σύνδεση της Καβάλας και της Κεραμωτής με το νησί της Θάσου. Αυτή ήταν η αφορμή να μιλήσει στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Σωματείου των Ναυτεργατών Μάλαμας Μαλαμίδης. Τα σχόλια του, οι απόψεις που εξέφρασε έχουν ενδιαφέρον για το δικαιολογημένο παράπονο που διατύπωσε. Μία ακόμη φορά το δραστήριο Σωματείο των Ναυτεργατών διαμαρτύρεται επειδή δεν κλήθηκε σε συσκέψεις που έγιναν στην Καβάλα το προηγούμενο διάστημα. Συσκέψεις με θέμα τα δρομολόγια του χειμώνα και της επόμενης περιόδου γενικότερα.

Ο κ. Μαλαμίδης σημειώνει ότι όποτε  το σωματείο συζητά το θέμα των δρομολογίων, πάντα γίνεται με δική του πρωτοβουλία και μόνο με τους εκπροσώπους του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Κι όμως το προηγούμενο διάστημα, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα έγιναν διάφορες συσκέψεις κυρίως στην Καβάλα. Από τις οποίες το Σωματείο απουσίαζε καθώς κανείς δεν σκέφτηκε να το προσκαλέσει. Για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου ο Μάλαμας Μαλαμίδης είπε: «Από ότι θυμάμαι 3 χειμερινά δρομολόγια ξαναέχουμε στη γραμμή του Πρίνου μετά από τέσσερα χρόνια. Για την ίδια γραμμή και πάντα για τη χειμερινή περίοδο εμείς μιλούμε για τέσσερα δρομολόγια. Τα τέσσερα δρομολόγια είναι το καλύτερο. Ο κόσμος αν ξέρει ότι υπάρχουν δρομολόγια, θα ταξιδεύει».

Ο  πρόεδρος του Σωματείου των Ναυτεργατών της Θάσου είναι σίγουρος ότι οι εταιρίες έχουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, αν δει κανείς συνολικά την κίνηση στα δρομολόγια του ferry boat όλο το χρόνο. Στην ερώτηση για το πώς φτάσαμε σε τρία χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, τι μεσολάβησε και υπήρξε αυτή η αλλαγή, ο κ. Μαλαμίδης απάντησε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Είπε ότι δεν κλήθηκε το Σωματείο στις συσκέψεις που έγιναν και ο ίδιος δεν γνωρίζει τον λόγο.

Σχετικά με το σύνολο της κίνησης το Καλοκαίρι που πέρασε, ο Μάλαμας Μαλαμίδης είπε ότι η κίνηση από και προς τη Θάσο ήταν πολύ καλή. Σύμφωνα με την εκτίμηση του αυξημένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Στην ερώτηση για το λόγο για τον οποίο τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο διαρκούν περισσότερο χρόνο το χειμώνα, απάντησε με τη φράση «…ορισμένα καράβια δεν μπορούν να πάνε πιο γρήγορα».

Έθιξε μάλιστα το ζήτημα έλλειψης θέσεων ελλιμενισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…είναι τόσο πολλά τα καράβια στη Θάσο που το νησί έχει φρακάρει όσον αφορά τις θέσεις ελλιμενισμού».

Αυτό είπε αφορά και τον Λιμένα αλλά και τον Πρίνο. Στα καράβια που υφίστανται ο κ. Μμαλαμίδης πρόσθεσε ένα ακόμη καθώς τις προηγούμενες ημέρες έφτασε στη Θάσο ένα επιπλέον ferry-boat, της εταιρίας Φιλιάγκου.

 

Διαβάστε επίσης