Διαμαρτυρία σχολικών καθαριστριών επειδή δεν θα εμπλακούν στις εκλογές

 Διαμαρτυρία σχολικών καθαριστριών επειδή δεν θα εμπλακούν στις εκλογές

Την προηγούμενη εβδομάδα σχολικές καθαρίστριες από όλη την Ελλάδα ήταν στην Αθήνα σε μια συνάντηση που καιρό επιδίωκαν, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους, να μεγαλώσει τις συμβάσεις τους και να τις διασφαλίσει από κάθε πλευρά (ως μελλοντικές εργαζόμενες στους δήμους). Χθες η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των σχολικών καθαριστριών του Νομού Καβάλας συγκέντρωσε τα μέλη του σωματείου προκειμένου να ανακοινώσει σε αυτά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αν και δόθηκε ήδη δημοσιότητα από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Η κ.Στρουμπούλη είχε ωστόσο τη δυνατότητα να μιλήσει στις καθαρίστριες αλλά και στους δημοσιογράφους για ένα παράπονο πολύ πρόσφατο. Αφορά κυρίως το Δήμο της Καβάλας. Όπως είπε οι σχολικές καθαρίστριες δεν εμπλέκονται στην διαδικασία των εκλογών, ούτε για την φύλαξη των σχολείων και σχολικών αιθουσών ούτε για την καθαριότητα αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα. Χρησιμοποιούνται άλλοι υπάλληλοι δήμων ακόμη και διοικητικοί, είπε χαρακτηριστικά η κ. Στρουμπούλη, διατυπώνοντας εμμέσως πλην σαφώς σχετικό παράπονο. Τόνισε ότι για την προαναφερθείσα εργασία όσοι δουλέψουν θα πληρωθούν και μάλιστα αρκετά χρήματα. Ζητάμε -είπε η κ. Στρουμπούλη- να καθαριστούν σωστά οι αίθουσες καθώς από αυτές αποχωρούν οι καθαρίστριες την Πέμπτη και επανέρχονται την Τρίτη (αφού στο μεταξύ γίνει μάθημα το πρωί της Τρίτης). Άφησε να εννοηθεί λοιπόν ότι δεν θα γίνει σωστή καθαριότητα σε τάξειςς που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές καθώς την Δευτέρα (πριν από το μάθημα της Τρίτης) δεν θα τις καθαρίσουν οι γυναίκες που πρέπει . Δηλαδή οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας.

Η χθεσινή συνάντηση έγινε σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όλες ήταν χαρούμενες.  Η κ. Στρουμπούλη είπε στις συναδέλφισσες της  «…πρέπει να είστε χαρούμενες και η περήφανες που πετύχαμε την συνάντηση με τον πρωθυπουργό».  Εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της υποψήφιας ευρωβουλευτή κ. Κούνεβα και του υπουργού Εσωτειρκών κ. Χαρίτση ενώ τόνισε ότι η ομοσπονδία σχολικών καθαριστριών δεν έχει διοικητικό συμβούλιο γι’ αυτό και η επίτευξη της συνάντησης ήταν μια δύσκολη υπόθεση.

 

Διαβάστε επίσης