• 3 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία συμπολίτισσας για συμπεριφορά ιερέα

 Διαμαρτυρία συμπολίτισσας για συμπεριφορά ιερέα

Νεαρή συμπολίτισσα που διαμένει σε κατοικία στην περιοχή της οδού Περικλέους διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Πρωινή. Περιέγραψε περιστατικό που έγινε στην είσοδο του σπιτιού της το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει ιερέας της χτύπησε την πόρτα για τη διαδικασία του αγιασμού. Και χωρίς καν να την ρωτήσει, της έβαλε στο πρόσωπο για να φιλήσει το σταυρό που είχε μαζί του. Κι αν αυτό ακούγεται και είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό, της προκάλεσε αναστάτωση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε από την πανδημία.

Το μήνυμα της στην Πρωινή αναφέρει: «Πριν λίγο επισκέφτηκε το σπίτι μου ιερέας προκειμένου να κάνει αγιασμό ενώ απαγορεύεται. Χωρίς να με ρωτήσει και σε περίοδο πανδημίας μου έφερε μεταλλικό σταυρό στο στόμα μου για να τον φιλήσω.

Ήρθα σε επαφή με ένα αντικείμενο χωρίς τη θέληση μου, με το οποίο μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή πάρα πολλά άτομα. Εάν και εφόσον ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί όλη τη μέρα στις γειτονιές. Έχω ήδη απευθυνθεί και στην αστυνομία για το συμβάν.

Είναι απειλή για την υγεία όλων μας αυτό το πράγμα και θα ήθελα να δημοσιευτεί για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι αν θα προκύψει πιθανή επίσκεψη».

Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι υπήρξε όντως καταγγελία της στην Αστυνομία, η οποία ζήτησε κάτι πιο συγκεκριμένο. Κάτι που θα δηλώνονταν γραπτώς κτλ. Μεταφέραμε τη διαμαρτυρία σε εκπρόσωπο της Ι. Μητρόπολης.

Ζήτησε να υπάρξει γραπτή καταγγελία για να επιληφθεί του θέματος ο ίδιος ο Μητροπολίτης. Κατά τα άλλα η έρευνα μας κατέληξε στο συμπέρασμα: Η διαδικασία της μεταφοράς του αγιασμού πόρτα πόρτα φέτος δεν απαγορεύονταν από τις εγκυκλίους της Ι. Συνόδου.

Ταυτόχρονα ήταν αδύνατο να γίνει ως νόμιμη λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν έγινε στις πολλές περισσότερες περιπτώσεις. Αναφέρεται όμως ότι έγινε κι αλλού όπως σε χωριό του Δήμου Παγγαίου.

Το να επιμένεις ο άνθρωπος που σου ανοίγει την πόρτα του να φιλήσει τον σταυρό, ειδικά στις συνθήκες που περνάμε, είναι τουλάχιστον λάθος. Είναι όντως μια διαδικασία που αν γίνει από τον καθένα ενέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι ζητούν επώνυμη καταγγελία για να ασχοληθούν με το περιστατικό αν και τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη τους είναι αρκετά. Η καταγγελία στην Πρωινή ήταν εκτός από συγκεκριμένη και επώνυμη.

Διαβάστε επίσης