• 20 Απριλίου 2024,

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης από το Ορφάνι προπονητής στο ΑΠΟΕΛ

 Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης από το Ορφάνι προπονητής στο ΑΠΟΕΛ

Τη συνεργασία της με το Σάββα Πουρσαϊτίδη ανακοίνωσε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Ο κυπριακός σύλλογος προχώρησε στην τρίτη αλλαγή προπονητή τη φετινή χρονιά. Έπειτα από την απόλυση του Μαρίνου Ουζουνίδη και ο Ιρλανδός Μικ ΜακΚάρθι, δεν κατόρθωσε να στεριώσει.

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο τους, να αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή.

Ο Σάββας πριν πολλά χρόνια είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Μ. Α Ορφανίου όπου αγωνιζόταν εκείνα τα χρόνια στη Δ` Εθνική. Είχε συμπαίκτες μεταξύ των άλλων τους: Μεντεσίδη, Καραγιαννίδη, Γαβριηλίδη, Αντώνα, Κεσικιάδη, Μαλλιαρό, Ανθουλάκη Χρυσοστομίδη, Παπαδόπουλο Κώστα, Νάκα, Λυσσαρίδη, Βλασακίδη κτλ. Όλοι αυτοί ήταν συνέχεια της ομάδας που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας το 1988.

Πρόεδρος ήταν ο Παύλος Κοψαχείλης και διάδοχος του ο Σταύρος Μηλιάδης. Μετά ο Μηνάς Βογιατζής. Προπονητές είχαν περάσει κυρίως ο Δήμος Φιλιππίδης, ο Σταμάτης Παπαδάκης και ο Νίκος Μόσχος που ήταν και παίκτης της ομάδας.

Ήταν ένα μεγάλο ταλέντο που δυστυχώς  δεν φόρεσε τη φανέλα του ΑΟΚ. Στον Μ.Α Ορφανίου κάλυπτε όλη τη δεξιά πλευρά και έκανε εντυπωσιακά πράγματα μάλιστα σε ξερό γήπεδο.  Αγωνίστηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα αρχικά στη Δόξα Δράμας το 1994 και μετά στη Βέροια πριν κάνει το μεγάλο άλμα για τον Ολυμπιακό το 1998.

Εκεί αγωνίστηκε δυο χρόνια με Μπάγιεβιτς προπονητή έχοντας 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μετά μεταγράφηκε στην Ξάνθη. Στη γειτονική ομάδα αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2002 σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στην Κύπρο η πρώτη του ομάδα ήταν ο Πεζοπορικός και μετά αγωνίστηκε στον Εθνικό Άχνας, στην Ανόρθωση και στο ΑΠΟΕΛ με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε 4 χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2009 πήρε  την κυπριακή υπηκοότητα και τον Μάρτιο του 2010 αγωνίστηκε  με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου (πάνω από 10 συμμετοχές).

Την προπονητική του καριέρα τη ξεκίνησε στη Αναγέννηση Δερύνειας, συνέχισε στην Δόξα Κατωκοπιάς  και ακολούθησε για 4 χρόνια η Νέα Σαλαμίνα πριν φτάσει να κάνει το μεγάλο άλμα για τον ΑΠΟΕΛ.

Είναι πλέον 44 χρονών και φυσικά έχει στεριώσει στην Κύπρο όπου εκεί έχει δημιουργήσει και οικογένεια.

Σημειώνουμε ότι για μικρό χρονικό διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του `90 είχε εργαστεί ως συνεργάτης του Αυστριακού Γιάρα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ο Στέλιος Κατρακυλάκης ο οποίος και αυτός φόρεσε τη φανέλα του Μ. Α Ορφανίου.

Ο Κατρακυλάκης είχε πάει στο ΑΠΟΕΛ μετά την περίοδο όπου ο ΑΟΚ με τον Γιώργο Παράσχο έφτασε πολύ κοντά στο να παίξει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με μια σπουδαία τότε ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, με τον προπονητή Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι μέχρι τον Μάιο του 2022.

Καλωσορίζουμε ξανά τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά ως πρώτο προπονητή μετά τη θητεία του ως ποδοσφαιριστή και προπονητή της Ακαδημίας και του ευχόμαστε να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ να πετύχει τους στόχους του.

Ο κ. Πουρσαϊτίδης θα αναλάβει άμεσα τις προπονήσεις της ομάδας μας”.

Διαβάστε επίσης