Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία Θάσιων και από τη θάλασσα!

Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Λιμάνι Σκάλας Πρίνου Θάσου – Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Θάσου, στην οποία ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών είναι μέλος, καλεί όλους τους πολίτες της Θάσου σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 17 Μαΐου 2025 και ώρα 11:00 π.μ. στο Λιμάνι της Σκάλας Πρίνου.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, την οποία ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών στηρίζει έμπρακτα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις σχετικά με την αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Θάσου και της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Θάσο εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα και δήλωσαν πρόθυμες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, διαθέτοντας από ένα ferryboat γεμάτο με πολίτες η κάθε μία.

Ωστόσο, λόγω νομικών περιορισμών, το Λιμενικό Σώμα δεν επέτρεψε τη συμμετοχή των ferryboat στη θαλάσσια διαμαρτυρία. Παρά τα εμπόδια, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Σκάλας Πρίνου για τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα αλιευτικά, τουριστικά και σκάφη αναψυχής θα βρίσκονται ένα ναυτικό μίλι μακριά από την εξέδρα του Πρίνου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας και αντίστασης.

Όσοι διαθέτουν σκάφη και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη θαλάσσια διαμαρτυρία, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα, ώστε να καταρτιστεί πρόγραμμα διαδρομής:

• Καλλιόπη Οικονομίδου: 6947770143

• Καραντέλος Ιωάννης: 6949522505

• Βαγενά Όλγα: 6975630600

Συμμετέχουν και στηρίζουν:

• Δήμος Θάσου

• Πρωτοβουλία Καβάλας ενάντια στην αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο

• Πρωτοβουλία Δήμου Νέστου ενάντια στην αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών, καλεί όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους φορείς και τους συλλόγους να δώσουν δυναμικό παρών, διεκδικώντας την προστασία και την ασφάλεια του τόπου μας.

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Θάσου

Προηγούμενο άρθρο

Ο Τάκης Αγγελίδης ενημερώνει για τη φετινή λειτουργία των Λασπόλουτρων 

Επόμενο άρθρο

Έκτακτο δρομολόγιο από το πλοίο «Τάλως»