Διανομή τροφίμων από νωρίς το πρωί

 Διανομή τροφίμων από νωρίς το πρωί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επρόκειτο ν΄ αρχίσει χθες στις 10.30 το πρωί, στο στρατόπεδο Κωτσάλου, σημείο στο οποίο βρίσκονται οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας. Οι δικαιούχοι βιάζονταν. Έφθασαν στο κοινωνικό παντοπωλείο, δηλαδή στο στρατόπεδο, αρκετά πριν από τις 10.30 και η προσέλευσή τους ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι. Από τους 208 περίπου δικαιούχους του δημοτικού διαμερίσματος Καβάλας, εξυπηρετήθηκαν οι περισσότεροι. Έμειναν περίπου 30 που από δω και πέρα θα πάρουν τα τρόφιμα που υπάρχουν γι΄ αυτούς, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το Δήμο. Κάθε ένας δικαιούχος έφευγε από το κοινωνικό παντοπωλείο με τρεις σακούλες ασφυκτικά γεμάτες τρόφιμα, από τις οποίες ξεχώριζαν, το λάδι, τα λουκάνικα, το τυρί, το ρύζι. Υπήρχαν επίσης μακαρόνια, φακές κι αλεύρι.

Όλους τους δικαιούχους εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο δημοτικοί υπάλληλοι και προσωρινοί δημοτικοί υπάλληλοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Εκεί ήταν η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φωτεινή Κόγια, αλλά κι η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη.

Με την εμπειρία προηγούμενων διανομών, το προσωπικό του Δήμου Καβάλας χειρίστηκε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο, δεν υπήρξε συνωστισμός, δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες, ίσα – ίσα που οι δικαιούχοι φεύγοντας ήταν χαμογελαστοί, λέγοντας ευχαριστώ σ΄ αυτούς που τους είχανε εξυπηρετήσει  κατ΄ ουσίαν στο Δήμο της Καβάλας.

Για τα ευπαθή προϊόντα, το κοινωνικό παντοπωλείο, όπως λειτούργησε χθες στις αποθήκες του Δήμου Καβάλας, διέθετε ψυγείο, ενώ οι περισσότεροι δικαιούχοι έφθαναν στο σημείο με αυτοκίνητο, αν κι αρκετοί εξυπηρετήθηκαν από τα τακτικά δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, που ειδικά χθες έκανε στάση επιβίβασης κι αποβίβασης στην είσοδο των αποθηκών του Δήμου Καβάλας από την ανατολική πλευρά του στρατοπέδου.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Καβάλας έχει ενημερώσει τους δικαιούχους ότι η χθεσινή διανομή αφορά όλο το καλοκαίρι. Η επόμενη θα γίνει το φθινόπωρο, αφού όπως φαίνεται επικαιροποιηθούν οι κατάλογοι των δικαιούχων.

Διαβάστε επίσης