• 10 Μαΐου 2024,

Διανομή τροφίμων σε Καβάλα και Κρηνίδες

 Διανομή τροφίμων σε Καβάλα και Κρηνίδες

Από χθες κι αν απαιτηθεί και σήμερα, για δεύτερη και τελευταία ημέρα, το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο διανέμει τρόφιμα στους δικαιούχους του. Η διαδικασία εξελίσσεται ταυτόχρονα για 208 δικαιούχους στο στρατόπεδο Κωτσάλου της Καβάλας, καθώς και σε 150 δικαιούχους των Κρηνίδων. Η διανομή που προετοιμάσθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους πραγματοποιείται ταχύτατα, δηλαδή η εξυπηρέτηση είναι άριστη.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου είναι ότι για να πάρουν τα τρόφιμα πρέπει να κινηθούν στο στρατόπεδο Κωτσάλου με δικό τους μεταφορικό μέσο. Υπάρχουν πάντως δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ που τους εξυπηρετούν. Πολλά είναι τα είδη τροφίμων που διανέμονται όπως μακαρόνια, κριθαράκι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα και αρκετά ακόμη αλλά όχι και κρέας. Έκαστος δικαιούχος παίρνει δύο σακούλες γεμάτες με τρόφιμα που θα επαρκέσουν για δύο μήνες. Η επόμενη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από το κοινωνικό παντοπωλείο το Δεκέμβριο, ίσως και νωρίτερα από τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Αφού χθες και σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο διένειμε τρόφιμα εισέρχεται σε μία καινούργια εποχή. Οι δικαιούχοι θα ελεγχθούν, τα δικαιολογητικά τους θα επικαιροποιηθούν κι ενδέχεται να προκύψουν αλλαγές. Στο εξής, το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργεί βάσει του πρόσφατα ψηφισμένου κανονισμού, με διαπαραταξιακή επιτροπή και με ακόμη καλύτερο οργάνωση, η οποία στηρίζεται στην εμπειρία που αποκτούν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες, χθες αν και οι δικαιούχοι είχαν ενημερωθεί πως η διανομή θα άρχιζε στις 10:00 το πρωί, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο πολύ νωρίτερα και τελικά εξυπηρετήθηκαν συντομότερα.

Διαβάστε επίσης