• 18 Μαΐου 2024,

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στο νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο

 Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στο νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο

Μπορεί την ερχόμενη Δευτέρα να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές, ωστόσο ακούγονται ήδη γκρίνιες από τους νηπιαγωγούς ή ακόμη και προειδοποιήσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, εξαιτίας της ανησυχίας τους για τη λειτουργία του νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου. Ως απολύτως κατανοητή χαρακτήρισε την ανησυχία των νηπιαγωγών ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος και μας εξήγησε ότι η υπηρεσία του ως όφειλε προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επάρκεια προσωπικού υπάρχει σε επίπεδο δασκάλων αφού όλες οι θέσεις είναι καλυμμένες. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις αναπληρωτών νηπιαγωγών για την πλήρη κάλυψη και των ελάχιστων κενών. Έως το τέλος της εβδομάδας κι αμέσως μόλις παρουσιαστούν, θα τοποθετηθούν επίσης οι αναπληρωτές δάσκαλοι των τμημάτων ένταξης και των δασκάλων ειδικής αγωγής. Αυτό σημαίνει ότι το νέο διδακτικό έτος να αρχίσει χωρίς προβλήματα ύστερα από αρκετά χρόνια.

Ο κ. Μπαντίκος αναφέρθηκε στην ανησυχία των νηπιαγωγών για τη φετινή πρωτόγνωρη λειτουργία του ενιαίου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου. Νέο θεσμοθετημένο πρόγραμμα θα ισχύσει με προβλεπόμενες δραστηριότητες και θα εφαρμοστεί η επιμήκυνση του ωραρίου κατά μία ώρα, έως τις 13:00 το μεσημέρι. Ο προϊστάμενος παρατήρησε ότι όλες οι αλλαγές έχουν αποσαφηνιστεί. Επιπλέον, σήμερα έχουν προσκληθεί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου όλες οι νηπιαγωγοί προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερέστατα και να απαντηθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν.

Μία ακόμη αλλαγή που σημειώνεται στο πρόγραμμα του ολοήμερου νηπιαγωγείου είναι η κατάργηση της δυνατότητας των πρόωρων αποχωρήσεων ανά ώρα, που ίσχυε στο παρελθόν. Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό των σχολείων αυτονόητα επιβάλλει και τις μερικές τροποποιήσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σύμφωνα πάντως με τη διαβεβαίωση του Κώστα Μπαντίκου, τα πάντα θα είναι απολύτως έτοιμα για τον αγιασμό της Δευτέρας και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολείων από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

=

Διαβάστε επίσης