• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας για τα δρομολόγια των ναυτιλιακών

 Υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας για τα δρομολόγια των ναυτιλιακών

Την προκλητική ενέργεια των δύο ναυτιλιακών εταιρειών να ζητήσουν με έγγραφά τους προς το υπουργείο ναυτιλίας την κατάργηση των χειμερινών δρομολογίων από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, κλήθηκε να σχολιάσει από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο καταγόμενος από τη Θάσο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου. Αμέσως μόλις η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, ο βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο, ενημέρωσε σχετικά τους αρμοδίους κι έλαβε τη διαβεβαίωση από το γενικό γραμματέα ότι και φέτος θα επιβληθεί στις ναυτιλιακές η υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας. Έτσι ώστε να διασφαλιστούν και φέτος το χειμώνα δρομολόγια ισάριθμα τουλάχιστον με τα περσινά.

Για τον κ. Παπαφιλίππου, η ενέργεια των δύο εταιρειών ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι την επαναλαμβάνουν σταθερά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Έχουν σκοπό να καταργήσουν τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, διότι την κρίνουν οικονομικά ασύμφορη και γι’ αυτό ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική. Επειδή όμως έχουν γνώση οι φύλακες, σημείωσε ο κ. Παπαφιλίππου, οι πολίτες θα πρέπει να είναι σίγουροι πως τα δρομολόγια της φετινής περιόδου δε θα θιγούν. Πάντως, ο βουλευτής εμφανίστηκε σίγουρος ότι ακόμη κι αν δε είχε διαρρεύσει η είδηση, το υπουργείο θα προέβαινε στην ίδια ενέργεια έστω και χωρίς παρέμβαση. Εξάλλου, το θέμα έχει κατ’ επανάληψη συζητηθεί με τους αρμοδίους του υπουργείου.

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου ζήτησε από τους συμπολίτες του να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να πάψουν επιτέλους να επιδιώκουν την κατάργηση της πολύπαθης γραμμής Καβάλας – Πρίνου, αλλά αντιθέτως να προχωρήσουν στην αναβάθμισή της.

Στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης τους με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, οι βουλευτές Παπαφιλίππου και Μορφίδης παραδέχθηκαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μεταφερθούν νέοι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ερωτώμενος σχετικά, ο Γιώργος Παπαφιλίππου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έλευσης επιπλέον προσφύγων, εάν παραστεί ανάγκη. Ο συνολικός αριθμός των φιλοξενούμενων στο στρατόπεδο δε θα ξεπερνά τα τριακόσια άτομα. Επί του παρόντος τίποτε δεν είναι δεδομένο κι άρα δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός.

Επίσης, εξετάζεται και η πιθανότητα δημιουργίας χώρων φιλοξενίας και στους άλλους τρεις δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Οι εγκαταστάσεις του Εσκί Καπού παραμένουν ως έχουν, για την απευκταία περίπτωση που η Τουρκία καταπατήσει τελικά τη συμφωνία της και προκληθεί σοβαρό πρόβλημα αυξημένων προσφυγικών ροών.

 

=

Διαβάστε επίσης