• 2 Μαΐου 2024,

Διευκρινίσεις στις διαμαρτυρίες για τις άδειες φοιτητικές εστίες

 Διευκρινίσεις στις διαμαρτυρίες για τις άδειες φοιτητικές εστίες

Η εφημερίδα μας έγινε δέκτης διαμαρτυριών πολιτών σχετικά με την κατανομή των φοιτητικών εστιών στους πρωτοετής σπουδαστές του ΤΕΙ ΑΜΘ, που κατέθεσαν τον προηγούμενη μήνα την ανάλογη αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι διαμαρτυρίες εστιάζονται στο γεγονός ότι η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών έληξε στις 10 Οκτωβρίου αλλά ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις και φυσικά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Οι ίδιες διαμαρτυρίες αναφέρουν ότι κάποιοι σπουδαστές πατά ταύτα χρησιμοποιούν φοιτητικές εστίες, ενώ κάποιες άλλες παραμένουν αδικαιολόγητα άδειες. Απευθυνθήκαμε σε εκπρόσωπο της διοικήσεως του ΤΕΙ ΑΜΘ που μας εξήγησε ότι η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια κάθε χρόνο. Δηλαδή, οι νέοι σπουδαστές εισέρχονται στις φοιτητικές εστίες στα τέλη του Νοεμβρίου, αφού αποχωρήσουν οι φοιτητές που ορκίζονται εκείνη την περίοδο. Ήδη, μας είπαν από το ΤΕΙ, ορίστηκαν οι ημερομηνίες ορκωμοσιών, αμέσως μετά τις οποίες θα εκκενωθούν οι φοιτητικές εστίες από τους αποχωρούντες σπουδαστές προκειμένου να γεμίσουν από τους πρωτοετείς φοιτητές.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν επίσης και σχετικά με το προσωπικό, το οποίο ασχολείται με τις αιτήσεις κάλυψης των φοιτητικών εστιών από νέου σπουδαστές, που δεν επαρκεί κι άρα η διαδικασία εξελίσσεται πολύ αργά.

 

Διαβάστε επίσης