• 19 Μαΐου 2024,

Διεθνής διαγωνισμός για το παλιό Νοσοκομείο, γέφυρα, πιάτσες Ταξί, Άγιος Νικόλαος και Χριστόδουλος Τοψίδης

 Διεθνής διαγωνισμός για το παλιό Νοσοκομείο, γέφυρα, πιάτσες Ταξί, Άγιος Νικόλαος και Χριστόδουλος Τοψίδης

Πολλές ερωτήσεις δέχθηκε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης στην ευρισκόμενη σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι του έθεσαν διάφορα θέματα, όλα της τοπικής επικαιρότητας.

Ο κ. Μουριάδης απαντώντας είπε:

  1. Προετοιμάζεται διεθνής διαγωνισμός για την ενοικίαση του παλιού Νοσοκομείου. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που είναι αρκετοί. Εξ αυτού του λόγου χρειάζεται να κατασκευαστεί εκ νέου η πεσμένη γέφυρα ώστε να υπάρχει κόμβος. Πάντως θα εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη που είναι σε εξέλιξη.
  2. Θα επιδιωχθεί να κατασκευαστεί άμεσα ο κυκλικός κόμβος στην αρχή της Ομόνοιας, μπροστά από το παλιό δικαστήριο. Όπως επίσης και η διαχωριστική νησίδα στην Κουντουριώτου. Αν παρόλα αυτά δεν υπάρξει άμεση δράση, τα έργα θα γίνουν μετά το Καλοκαίρι.
  3. Υπάρχει συμφωνία με τα Ταξί για το νέο σημείο της πιάτσας στο παλιό δικαστήριο. Η πιάτσα στον ΟΤΕ μεταφέρεται επί της Βενιζέλου.
  4. Ο Δήμος Καβάλας ρώτησε πολλές φορές τον ανάδοχο του έργου του φυσικού αερίου για την κατασκευή του δικτύου στον Άγιο Νικόλαο. Δεν έλαβε απάντηση. Οπότε το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου προχωρά. Δεν θα ξανασκάψουμε την ανάπλαση για το φυσικό αέριο, είπε ο κ. Μουριάδης.
  5. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης τηλεφωνούσε σε Δημάρχους κι υπόσχονταν έργα, παραμονές των εκλογών στη ΔΙΑΑΜΑΘ. Αναφέρονταν σε Δεξιούς και Πασοκτζήδες. Ψευτοδίλημμα το αν θα γίνει ή η γέφυρα ή η ολοκλήρωση της Περιμετρικής.

Διαβάστε επίσης