• 7 Μαΐου 2024,

“The sound of cinema” από τους μαθητές του ωδείου Νεάπολις (φωτογραφίες-video)

 “The sound of cinema” από τους μαθητές του ωδείου Νεάπολις (φωτογραφίες-video)

Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Ωδείου “Νεάπολις” από το τμήμα φωνητικής της Αναστασίας Μιροσνιτσένκο με τίτλο “the sound of cinema”.

Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μαθητές, για κάτι λιγότερο από δύο ώρες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που γέμισε τον φιλόξενο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Τα παιδιά τραγούδησαν γνωστές επιτυχίες , όπως” I put a spell on you”, “I have nothing”, “Happy” , σε σόλο κομμάτια αλλά και σύνολα , ενθουσιάζοντας το κοινό με τη σκηνική παρουσία και τις φωνητικές τους ικανότητες.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας και του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Τόσο η αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών κυρία Μαρία Οικονομίδου όσο και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου, αναφέρθηκαν στην ημέρα της γυναίκας, που γιορτάστηκε στις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα τίμησαν τη μεγάλη μορφή της ελληνικής ιστορίας, εθνική ευεργέτιδα και ιδρύτρια του λυκείου Ελληνίδων Καλλιρόη Παρρέν, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς, ενσυναίσθησης και της ανάδειξης της ελληνικής ταυτότητας.

Την συναυλία πλαισίωσαν οι καθηγητές του ωδείου Νεάπολις Ελπίδα Μπαξεβάνη στο πιάνο και Παύλος Χασιρτζογλου στην κιθάρα. Η μαθήτρια του Κρίστοφερ Μπάκα Γεωργία Κουτσουμπέλη συνόδευσε τους μαθητές στα κρουστά όργανα.

Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την συνεργασία και τον δανεισμό μέρους του σκηνικού και των κοστουμιών των μαθητών. Το φινάλε ήταν συγκινητικό καθώς η Αναστασία Μιροσνιτσενκο παρότρυνε το κοινό, με το τραγούδι “Never enough”, να μη φοβάται να γελάσει δυνατά να κλάψει δυνατά και εν τέλει να γίνει ο πρωταγωνιστής στη ζωή του, διαλέγοντας προσεκτικά τους “συμπρωταγωνιστές” και “τα σκηνικά”!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης