Διευκόλυνση ΑμΕΑ με έργο του ΕΣΠΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Καβάλας

 Διευκόλυνση ΑμΕΑ με έργο του ΕΣΠΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Καβάλας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Καβάλας με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Έχει σχέση με τις ειδικές κατασκευές που διευκολύνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν θαλάσσιο μπάνιο σε παραλίες. Οι ειδικές κατασκευές και άλλες υποδομές αφορούν και το Περιγιάλι (όπου ήδη υπάρχει αυτή η δραστηριότητα, στην προκειμένη περίπτωση βελτιώνεται) και 3 ακόμη παραλίες όπου θα εγκατασταθούν νέοι μηχανισμοί. Το συνολικό κόστος της πράξης είναι 225.000 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα για τον ίδιο λόγο αναμένεται να ενταχθούν και άλλοι δήμοι του Ν. Καβάλας.

Επιπλέον πληροφορίες για τα όσα θα γίνουν έχουν ως εξής:

Φυσικό αντικείμενο της πράξης :

Η παρούσα πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία τεσσάρων(4) ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών στο Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα για τις ακόλουθες παραλίες: α)Ραψάνη, β) Νέα Καρβάλη, γ) Γλάστρες και δ)Περιγιάλι.

Η προμήθεια περιλαμβάνει γενικά: Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ.

Διάταξη καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης στη θάλασσα. Ξύλινους διαδρόμους από την αρχή της παραλίας έως τη διάταξη αυτόνομης πρόσβασης. Μη μόνιμα αποδυτήρια. Χημικές τουαλέτες. Χώρους σκίασης. Πληροφοριακές πινακίδες.

Παραδοτέα πράξης:

Τα παραδοτέα της πράξης, για κάθε μια από τις παραλίες θα είναι: Παραλία Ραψάνης: Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα. Χημική τουαλέτα για ΑμεΑ. Μη μόνιμο συναρμολογούμενο Αποδυτήριο. Διάδρομος ξύλινος για ΑμεΑ.  Χώροι σκίασης. Στύλος πινακίδων. Πινακίδα ρυθμιστική. Πληροφοριακές πινακίδες.

Παραλία Γλάστρες:

Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα. Χημική τουαλέτα για ΑμεΑ. Μη μόνιμο συναρμολογούμενο Αποδυτήριο.  Διάδρομος ξύλινος για ΑμεΑ. Χώροι σκίασης. Στύλος πινακίδων.  Πινακίδα ρυθμιστική.  Πληροφοριακές πινακίδες. Παραλία Περιγιάλι: Διάταξη καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης στη θάλασσα. Χημική τουαλέτα για ΑμεΑ. Διάδρομος ξύλινος για ΑμεΑ.  Χώροι σκίασης. Στύλος πινακίδων. Πινακίδα ρυθμιστική. Πληροφοριακές πινακίδες. Παραλία Νέα Καρβάλη: Διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα. Χημική τουαλέτα για ΑμεΑ. Μη μόνιμο συναρμολογούμενο Αποδυτήριο. Διάδρομος ξύλινος για ΑμεΑ. Χώροι σκίασης. Στύλος πινακίδων. Πινακίδα ρυθμιστική. Πληροφοριακές πινακίδες.

 

Διαβάστε επίσης