Θόδωρος Παπαδόπουλος: Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να διοικήσουμε!

 Θόδωρος Παπαδόπουλος: Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να διοικήσουμε!

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας Θόδωρος Παπαδόπουλος, αρμόδιος για όλα τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.

Οι δηλώσεις του χωρίζονται σε δύο μέρη: 1) σχετικά με θέματα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και 2) (και πιο ενδιαφέρον μέρος) τα σχόλια που έκανε για την κατάσταση στο Δήμο Καβάλας σε σχέση με τις πιέσεις που ασκεί στη διοίκηση  η αντιπολίτευση.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε στη συνέντευξη ότι παραμένουν σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στα Λασπόλουτρα, χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα, 70 περίπου πρόσφυγες από τη Συρία.

«Τους βλέπουμε συχνά αλλά μόνο στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Είναι διακριτικοί»  είπε ο Αντιδήμαρχος και ευχήθηκε οι πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο την 1η Ιουλίου που πρόκειται να λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα. Θύμισε ότι υπάρχει τέτοια δέσμευση από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Τα Λασπόλουτρα λοιπόν -όπως επιβεβαίωσε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος-  επαναλειτουργούν την 1η Ιουλίου, με καθυστέρηση λόγω μέτρων πρόληψης κορονοϊού ενός περίπου μήνα.

«Θα δούμε πόσο θα λειτουργήσουν, θα δούμε τι πελάτες θα έχουμε» είπε επίσης. Εξήγησε ότι η Δημωφέλεια και ο Δήμος Καβάλας σκοπεύουν να λειτουργήσουν κανονικά όλη τη μονάδα. Εν τω μεταξύ περιμένουν τα σχετικά πρωτόκολλα για το πώς θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα εφέτος με εφαρμογή μέτρων πρόληψης κορωνοϊού. Αυτά –σημειώνει- δεν έχουν εκδοθεί ως τώρα, κι έχουν σχέση με τη λειτουργία ιαματικών πηγών.

Οι δηλώσεις για τα άλλα θέματα

Στη συνέχεια τα λόγια του κ. Παπαδόπουλου επικεντρώθηκαν στη Διοίκηση του Δήμου, στην έως τώρα πορεία της και στα γεγονότα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ερ: Σε πρόσφατη δήλωση της η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μας είπε ότι ο Θόδωρος Μουριάδης είναι παντού μόνος κι έτσι χρειάζεται βοήθεια. Τι λέτε επ’ αυτού;

Απ: Εμείς τον βοηθάμε κι έχουμε αναλάβει μεγάλο μερίδιο στο βάρος αυτού που λέγεται διοίκηση, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Κι εννοώ ότι είμαστε μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα κρίνω τι κάνουμε ο κάθε ένας μας ξεχωριστά. Ο κόσμος το βλέπει. Από εκεί θα εισπράξετε τα θετικά ή τα αρνητικά. Μόνος ο Μουριάδης στο ενδοπαραταξιακό πεδίο δεν είναι. Οπωσδήποτε η μειοψηφία που έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Βλέπουμε κάποιες συμπεριφορές κάποιων δημοτικών συμβούλων έντονες. Συντεταγμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Δήμαρχο. Από κάποιους δεν υπάρχει καλή διάθεση να βοηθήσουν. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Το οποίο το δημιούργησε το εκλογικό σύστημα με το οποίο αναμετρηθήκαμε στις εκλογές. Ο Δήμαρχος με 62% τη δεύτερη Κυριακή αλλά να έχει μόνο 9 συμβούλους στους 41, αυτό δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

Ερ: Έχετε την εμπειρία της περιόδου Σιμιτσή, όπου πάλι ήσασταν αντιδήμαρχος. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε μια σύγκριση του τότε με το τώρα ακόμη και σε αυτό το θέμα…

Απ: Συγκρίσεις δεν μπορώ να κάνω. Οι εποχές είναι εντελώς διαφορετικές. Το 2011 συνενώθηκαν δύο Δήμοι, δημιουργήθηκε μια καινούργια αρχή. Με τα θετικά και τα αρνητικά. Αλλά τότε ο Δήμαρχος αλλά στη συνέχεια και η κ. Τσανάκα είχαν 25 δημοτικούς συμβούλους στους 41. Οπότε περνούσε τα θέματα και κυρίως διοικούσε. Τώρα σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να διοικήσουμε. Όταν δεν μπορούμε να εντάξουμε το έργο της Παναγίας- για διάφορους λόγους ο καθένας ψήφισε αρνητικά, όταν δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που δίνει η Κυβέρνηση για να πάρουμε κάποιο άτοκο δάνειο να βοηθήσουμε τη ΔΕΥΑΚ… Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κάποια πολύ σημαντικά θέματα δεν μπορούμε να τα περάσουμε. Περνάμε αντίθετα τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες έργων αλλά αυτά… Παρόλες τις βελτιώσεις που έκανε η καινούργια κυβέρνηση όσον αφορά επιτροπές και νομικά πρόσωπα, υπάρχει πάλι αδυναμία. Γιατί τις περισσότερο σημαντικές αποφάσεις τις παίρνει το δημοτικό συμβούλιο. Στο οποίο είμαστε μειοψηφία. Καθόμαστε στις συνεδριάσεις από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 2 το πρωί και μιλάμε. Μιλάμε και μιλάμε. Κάποιες φορές συνεχίζουμε και την επόμενη μέρα για να διοικήσουμε… Δεν μπορούμε να διοικήσουμε όσο θα έπρεπε.

Ερ: Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι έτσι θα πάει το πράγμα…

Απ: Ίσως γίνει και χειρότερο. Όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές ίσως τα πράγματα γίνουν και χειρότερα. Εκτός αν υπάρξει κάποια βελτίωση, κάποια αλλαγή. Σε όλους μας θα πω εγώ…

Ερ: Η πλευρά σας δεν έχει ευθύνες σε αυτό το θέμα;

Απ: Αυτό θα έλεγα. Κι εμείς σίγουρα έχουμε κάποιες ευθύνες. Δεν τις αποποιούμαστε. Πρέπει να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Φοβάμαι αυτό που σας είπα, με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος είναι καινούργιος Δήμαρχος φανταστείτε αυτή η κούραση και τα προβλήματα που θα συσσωρεύονται με τη μη καλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου για τους λόγους που ανέφερα, όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Ο κόσμος πιστεύω ότι βλέπει πως λειτουργεί το πράγμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν επιρρίπτει ευθύνες μόνο στη διοίκηση που δεν λειτουργεί καλά. Σε πολλές περιπτώσεις παίρνει η μπάλα και την αντιπολίτευση. Και αυτοί θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.

Ερ: Είναι πρόσφατα τα λόγια δημοτικού συμβούλου σε συνεδρίαση που είπε « … κύριε Δήμαρχε μην φωνάζετε, δεν είστε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου»…

Απ: Αυτό δεν είναι σωστό. Θυμάμαι που ειπώθηκε. Σας θυμίζω ότι ο Δήμαρχος έλαβε 62% τη δεύτερη Κυριακή. Ήταν μια σαρωτική εκλογική νίκη. Ο Δήμαρχος πρέπει να διοικεί και φυσικά το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να λειτουργεί με θετική διάθεση. Να κρίνει τα καλά, να κατακρίνει τα άσχημα. Όχι έχοντας στο μυαλό να κάνουν κακό στο Δήμαρχο. Να τον εκνευρίσουν… Γιατί και αυτός έχει κάποιες αντοχές. Ίσως κάποιες φορές να μην είναι τόσο μεγάλες αλλά κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να ξεφεύγεις. Δεν μπορείς να τα αντέχεις όλα. Νομίζω ότι η απλή αναλογική, όπως λειτούργησε στις εκλογές του 2019, είναι καλή στη θεωρεία αλλά στην πράξη αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις και σε άλλους δήμους ότι δεν είμαστε ακόμη ώριμοι σαν πολίτες να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτήν.

 

 

Διαβάστε επίσης