Πουλά και δεν νοικιάζει την Αλάνα το ΤΑΙΠΕΔ

 Πουλά και δεν νοικιάζει την Αλάνα το ΤΑΙΠΕΔ

Νεότερες πληροφορίες από την Αθήνα και το ΤΑΙΠΕΔ αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες η Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας να επιδιωχθεί να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα.

Με διαδικασία που θα γίνει αυτόν τον μήνα. Νέο στοιχείο στη γραφειοκρατία της υπόθεσης η Πράξη Εφαρμογής στην ίδια περιοχή, για την ολοκλήρωση της οποίας απομένει- λέγεται- μια μόνο υπογραφή.

Του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Με την πράξη εφαρμογής που έγινε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου, η οποιαδήποτε διαδικασία στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται πιο φθηνή. Υπό την έννοια ότι μικραίνει σημαντικά το ποσό της εισφοράς σε χρήμα. Αυτό υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ περίπου, χρήματα που δεν αποκλείεται τελικά να πληρωθούν από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το προς ιδιωτικοποίηση οικόπεδο να «καθαρίσει». Στο ΤΑΙΠΕΔ ισχυρίζονται ότι η Πράξη Εφαρμογής ήταν απαραίτητη.

Κι επειδή το 2016 δεν υπήρχε, όταν πάλι έγινε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Αλάνας, ίσως αυτός να ήταν ένας λόγος που τότε δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος. Κάτι που τώρα, λέγεται, δεν ισχύει. Κατά εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για την Αλάνα υπάρχουν δύο ιδιώτες ενδιαφερόμενοι. Αγνώστων άλλων στοιχείων και προθέσεων.  Σε αυτούς η έκταση θα προσφερθεί όχι για μακροχρόνια ενοικίαση (όπως το 2016) αλλά για αγορά! Με λίγα λόγια η Αλάνα δεν νοικιάζεται, πωλείται.

Το προηγούμενο διάστημα ΤΑΙΠΕΔ έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να λύσει κάθε πρόβλημα του οικοπέδου, το έκανε όσο περισσότερο γίνεται ελκυστικό. Η τιμή έναρξης της διαδικασίας θα είναι λογική ενώ όροι για τη μετέπειτα χρήση δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθούν. Με αυτόν τον τρόπο και εμμέσως πλην σαφώς το ΤΑΙΠΕΔ απαντά αρνητικά στο συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Παγγαίου, σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου υιοθετήθηκε και προβλήθηκε προ λίγων μόνο ημερών.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει σε προτεραιότητα την υπόθεση της Αλάνας, την φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί για να τη δρομολογήσει μέσω της ιστοσελίδας του το δυνατό συντομότερο. Άρα αυτόν τον μήνα. Η διαδικασία φυσικά δεν θα είναι απλή κι έτσι ακόμη κι αν υπάρξει αποτέλεσμα και οριστικός αγοραστής, θα τον γνωρίζουμε (στο καλύτερο σενάριο) ως το τέλος του Καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης