• 16 Απριλίου 2024,

Διευκρινήσεις ζητά η Διεύθυνση Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Καβάλα

 Διευκρινήσεις ζητά η Διεύθυνση Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Καβάλα

Η βασική είδηση σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Καβάλα αφορά τα μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων. Επαληθεύεται ανεπίσημα η πληροφορία σύμφωνα με την οποία αυτά έως χθες το μεσημέρι δεν τα διέθεταν δύο από τις υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα των ελέγχων. Η Διεύθυνση Υγείας και η Δημοτική Αστυνομία. Και οι δύο υπηρεσίες από τη μια δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους (δεν έχουν έγγραφα να βεβαιώσουν παράβαση), από την άλλη ζήτησαν και ξαναζήτησαν να προμηθευτούν.

Σκέφθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα προηγούμενα αλλά τούτο θα καθιστούσε τα πρόστιμα παράνομα και άκυρα αφού τα έντυπα (μπλοκ) έχουν αλλάξει. Και οι δύο υπηρεσίες (ειδικά η Διεύθυνση Υγείας) κάνουν ότι μπορούν για να τα προμηθευτούν, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ως χθες.

Δεύτερη είδηση. Μετά τους ελέγχους που έγιναν το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο στην Καβάλα, η Διεύθυνση Υγείας θα απευθυνθεί αρμοδίως για να ζητήσει διευκρινήσεις: Η πρώτη αφορά το Εμπορικό Κέντρο (τι ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον αντικαπνιστικό νόμο), η δεύτερη εξωτερικούς χώρους που είναι κλειστοί περιμετρικά αλλά ανοιχτοί από πάνω. Οι διευκρινήσεις ζητούνται λόγω ειδικών καταστάσεων και ζητημάτων που ανέκυψαν.

Επαγγελματίες που δέχθηκαν πρόστιμα, απευθύνθηκαν στην υπηρεσία κι ουσιαστικά της έθεσαν θέματα που μόνο με διευκρινιστική εγκύκλιο μπορεί να απαντήσει. Σημειώνουμε ότι αυτοί που πήγαν στην Διεύθυνση Υγείας για περισσότερες πληροφορίες είναι όσοι δέχθηκαν παραβάσεις στους διήμερους ελέγχους την προηγούμενη εβδομάδα. Εκ της Α.Δ. Καβάλας γίνεται γνωστό ότι τα πρόστιμα Σάββατο και Κυριακή ήταν περίπου 10. Από 500 ευρώ έως και 2.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ η διαδικασία της ενημέρωσης συνεχίζεται. Αύριο η Διεύθυνση Υγείας με εκπρόσωπο της θα βρίσκεται στην Χρυσούπολη. Εκεί θα γίνει συνάντηση με τους επαγγελματίες διοργανώνει το Αστυνομικό Τμήμα της Χρυσούπολης. Σε συνέχεια των πρώτων ελέγχων και προστίμων, η κατάσταση στα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης άλλαξε. Το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους περιορίστηκε σημαντικά.

Διαβάστε επίσης