Συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καβάλας

 Συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καβάλας

Παρουσία του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, με καθυστέρηση λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, συνεδρίασε πρώτη φορά χθες στο Δημαρχείο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καβάλας. Προήδρευσε ο Δήμαρχος.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Θόδωρος Παπαδόπουλος- Κυριάκος Σταυρίδης. Η αίθουσα ήταν γεμάτη αφού στη σύσκεψη έλαβαν μέρος πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, ομάδες εθελοντών και πολλές υπηρεσίες. Παρίστατο επίσης ο κ. Κώστας Χουβαρδάς από την Περιφέρεια ΑΜΘ και ο κ. Σταύρος Κιβράκης της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας. Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος επανέλαβε όσα είναι πάντα στόχος όλων των εμπλεκόμενων.

Ο συντονισμός και η οργάνωση. Έφερε ως κακό παράδειγμα τα περσινά γεγονότα με την χιονόπτωση, το γεγονός ότι οι «αλατιέρες» ξεκίνησαν από το γκαράζ του Δήμου κι έπρεπε να βρεθούν γρήγορα εκεί που υπήρχε πρόβλημα αλλά οι δρόμοι ήταν γεμάτοι κίνηση. Αυτές οι συσκέψεις είναι μια ευκαιρία ελέγχου του βαθμού ετοιμότητας υπηρεσιών και φορέων.

Σπάνια ακούγεται κάτι διαφορετικό. Το διαφορετικό αφορά παρατηρήσεις αιρετών, στην προκειμένη περίπτωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Αυτό το διάστημα ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους προέδρους των συνοικιακών συλλόγων για την πρόθεση του να τους μοιράσει ποσότητες αλατιού, τις οποίες θα πρέπει να προωθήσουν σε κεντρικά σημεία της κάθε γειτονιάς.

Διαβάστε επίσης