• 24 Απριλίου 2024,

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

 Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

Ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καβάλας το 64ο  διήμερο εθελοντικής του αιμοδοσίας.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

Συνεργάζονται εκτός από το διοργανωτή σύλλογο: Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Συμμετέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες αιμοδοσίας όπως για παράδειγμα το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, η επιτροπή διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια (σωματείο Kavala Oil), το σωματείο καταστηματαρχών ξυλουργών επιπλοποιών, ο χορευτικός όμιλος Καβάλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, το ΕΚΑΒ Καβάλας κτ.

Και αυτή η εθελοντική αιμοδοσία στηρίζεται από συμπολίτες επαγγελματίες επιχειρηματίες που γίνονται χορηγοί για τα απαραίτητα έξοδα που παρουσιάζει η κινητοποίηση.

Κατά την περίοδο της πανδημίας και της πρόληψης του κορωνοϊού που διανύουμε οι εθελοντικές αιμοδοσίες είναι ακόμα πιο χρήσιμες.

Απαραίτητες για κάθε δημόσιο νοσοκομείο καθώς μόνοι τους οι εθελοντές αιμοδότες αποφεύγουν να βρίσκονται στους χώρους του κάθε νοσοκομείου προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊο. Στην εθελοντική αιμοδοσία θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας κτλ.


φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης