Διήμερη γιορτή στον ΦΟΚ

 Διήμερη γιορτή στον ΦΟΚ

Δύο μέρες κράτησε η γιορτή του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, στο Εντευκτήριό του, αλλά και στο διπλανό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Σοφία, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα, που κατασκευάστηκε το 2003. Κάθε χρόνο αυτή η γιορτή είναι η αρχή της φυσιολατρικής περιόδου για το δραστήριο σύλλογο.

Επ΄ ευκαιρία των εκδηλώσεων ο Δήμος Καβάλας συμπαραστάθηκε στη διοίκηση του ΦΟΚ, καθαρίζοντας το δρόμο προς το Εντευκτήριο και το Εξωκλήσι, έναν δρόμο που ωστόσο χρειάζεται συντήρηση.

Τις εκδηλώσεις την παραμονή της γιορτής παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Λ. Βασιλειάδης, ο πρώην βουλευτής Γ. Πασχαλίδης, αλλά και ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κ. Αντωνιάδης.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Παύλο, ακολούθησε αγιασμός, μπροστά από το Εντευκτήριο. Οι χώροι κοντά στο Εντευκτήριο ήταν επίσης καθαροί, ενώ η λιτή δεξίωση που ακολούθησε του αγιασμού, έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπάμπης Χαϊνάς ευχαρίστησε ειδικότερα τους παλιότερους Προέδρους του Συλλόγου, τον Στ. Υφαντίδη, τον Μιχ. Τοραμανίδη, τον Παν. Λαζίδη και είπε τα εξής: «Κηρύσσοντας την έναρξη της νέας φυσιολατρικής χρονιάς θέλω να σας καλέσω στη φύση, τη δυνατή φύση που ξέρει να χαμογελάει και να δίνει αλλά μπορεί και να αγριεύει και να παίρνει όπως έκανε πρόσφατα με τις φωτιές της Θάσου. Μας έδειξε το μεγαλείο και τη δύναμή της, μας έκανε όλους να τρέμουμε από το φόβο γιατί μας έπαιρνε πίσω την ομορφιά της, το βιος μας, τη ζωή μας. Και εμείς προσπαθήσαμε να αντισταθούμε νομίζοντας ότι είμαστε δυνατοί προτάσσοντας τα αεροπλάνα μας, τα ελικόπτερά μας, τα κορμιά των πυροσβεστών και των εθελοντών, αλλά στην ουσία περιμέναμε πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι της φύσης για να σταματήσει το μεγάλο κακό και να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη φωτιά των κεραυνών. Πως μπορεί σαν μην θαυμάσεις, πως μπορείς να μην σεβαστείς αυτήν τη δύναμη της φύσης, το καταπληκτικό αυτό δημιούργημα του Θεού που άλλοτε μαίνεται, αγριεύει, σκοτεινιάζει, καίει τα πάντα και άλλοτε ηρεμεί, φωτίζεται ολόκληρη, λουλουδιάζει και χαρίζει άφθονα τα αγαθά της στον άνθρωπο. Αυτήν την φύση σας καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο να χαρείτε, να την περπατήσετε, να την εξερευνήσετε, να την περιποιηθείτε να την φροντίσετε και αυτή θα σας αγκαλιάσει μέσα στο πολύχρωμο και αναζωογονητικό της περιβάλλον στον κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων και θα σας χαρίσει ευζωΐα, αγαλλίαση και ηρεμία.

Ελάτε να κάνουμε έναν φθινοπωρινό περίπατο στο δάσος με την οικογένειά σας, ελάτε ένα ταξίδι στα όμορφα χωριά της πατρίδας μας. Ελάτε στην παρέα μας να ζήσετε την ομορφιά της φύσης και της συντροφιάς.

Ελάτε λοιπόν να πλαισιώσετε την φθινοπωρινή εκδρομή του ομίλου στην Ήπειρο 7-8-9 Οκτωβρίου με 500 Ευρώ / άτομο, θα επισκεφτούμε τα Γιάννενα, τη Βίτσα, το Μονοδένδρι, την τεχνητή λίμνη του Αώου και το Μέτσοβο.

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και το νέο πρόγραμμα, μπορείτε να μας φέρετε τις δικές σας προτάσεις να τις συμπεριλάβουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Παύλο και τον πατέρα Κυριάκο, τους ψάλτες και νεωκόρους που τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό, την αρτοκλασία και τον αγιασμό για τη νέα φυσιολατρική χρονιά και θα συνεχίσουν αύριο με τη θεία λειτουργία και του εσπερινού μετά παρακλητικού κανόνος. Να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο κα Δ. Τσανάκα και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συνδρομή τους στην περιποίηση του γύρω χώρου και στα έξοδσα της γιορτής. Τελειώνοντας να ευχαριστήσω όλους εσάς που μπήκατε στον κόπο να ανεβείτε στο βουνό και να γιορτάσετε μαζί μας την «Αγία Σοφία και τις θυγατέρες αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας», την έναρξη της φυσιολατρικής χρονιάς του ομίλου και που είχατε την υπομονή να με ακούσετε. Εύχομαι σε όλους υγεία, χρόνια πολλά και καλή φυσιολατρική χρονιά».

 

 

Διαβάστε επίσης