• 5 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης μέχρι το πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη

 Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης μέχρι το πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη

Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η ασιοδοξία οτι πριν απο το τέλος του μήνα θα έχουν “τακτοποιηθεί” τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε στο Eurogroup της 10ης του Οκτώβρη να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Έχουν μεγάλη σημασία για την πραγματική οικονομία της χώρας αυτά τα 2,8 δις γιατί είναι λεφτά που δεν θα γυρίσουν πίσω με την μορφή δόσεων ή τόκων αλλά θα πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις την τελευταία πενταετία.

Είναι χρέη που έχουν συσσωρευτεί και δημιουργούν και κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την ασφυξία την οικονομική.

Τελικά είναι μια χαρά στην υγεία της η Χίλαρυ και είναι στις δημοσκοπήσεις και 4 μονάδες μπροστά απο τον Τράμπ που προσπαθεί με διάφορους τρόπους και τεχνάσματα που μέχρι σήμερα όπως αποδείχτηκς πέφτουν στο κενό να ψαλιδίσει αυτή την διαφορά.

Είναι σίγουρα προς το συμφέρον των ΗΠΑ και σίγουρα της Ευρώπης η εκλογή της προβλέψιμης και μειλίχιας Χίλαρυ απο τον απρόβλεπτο και εκρηκτικό Τράμπ η εκλογή του οποίου θα προκαλέσει και οικονομική αστάθεια εκτός όλων των άλλων.

Ο Σόϊμπλε οχι μόνο δεν αποσύρεται απο την πολιτική αλλά είναι έτοιμος αν τον βοηθήσουν και οι συγκυρίες να διαδεχτεί στην καγκελαρία την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Μητσοτάκης ο Κυργιάκος είναι ένας ακόμα πολιτικός , αρχηγός κόμματος που υπόσχεται έξοδο της χώρας απο την κρίση.

Αυτά υποσχέθηκε στην καθιερωμένη ομιλία του προς τους φορείς της Θεσ/νίκης ενώ στο πολυπληθές ακροατήριο του ήταν και οι πρώην προωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς που θέλανε με τον τρόπο αυτό να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.

Τελικά το ερώτημα είναι ένα και είναι απλό :

Αν δεν μπορεί να βγάλει την χώρα απο την κρίση η κυβέρνηση θα το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση ή ο Κυργιάκος υπόσχεται έξοδο απο την κρίση όταν θα γίνει κυβέρνηση ;

Έβλεπα προχθές τις φώτο απο την επίσκεψη του Φούχτελ ο οποίος όπως διαπίστωσα είναι καραμπινάτος βαψομαλλιάς αν και αυτή την φορά μάλλον η βαφή απέτυχε αφού στα πλάγια υπήρχε ένα χρώμα πορτοκαλοφραουλί που ξεπρόβαλε κάτω απο το μαύρο που ήταν το χρώμα στο υπόλοιπο μαλί.

Δεν είναι κακό αυτό όπως επίσης δεν είναι κακό να αφήνουμε πάνω μας αναλείωτα τα σημάδια του χρόνου που περνάει και φεύγει.

Ο Νό 1 βαψομαλλιάς να έχετε υπόψη σας οτι στην λίστα με τους είκοσι καλύτερους είναι ο Πασχάλης ο τραγουδιστής των OLYMPIANS που μου δίνει την εντύπωση οτι κάθε πρωί πριν βγεί απο το σπίτι του βουτάει την κεφάλα του σε ένα κουβά με μάυρο χρώμα.

Οσο και ψάξεις δεν υπάρχει ούτε μία τρίχα άσπρη ενώ το μαύρο είναι βαθύ και φτάνει μέχρι την ρίζα.

Το μαύρο που χρησιμοποιεί ο Πασχάλης είναι το κορακί !

Το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε η θάλασσα ήταν ένα ποίημα και οσοι είχανε την έμπνευση και την όρεξη για μια βουτιά σίγουρα δεν τον μετανιώσανε.

Ίσως αυτό το Σαββατοκύριακο να είχαμε απο τις καλύτερες θάλασσες του καλοκαιριού.

Μιλάμε οτι δεν ήθελες να βγείς.

Πεντακάθαρη με πολύ καλή θερμοκρασία στην κυριολεξία έβγαινες άλλος άνθρωπος.

Για αυτούς που ξέρουν τώρα ξεκινάει το καλοκαίρι.
Φαίνεται οτι πάμε για άλλο ένα ήπιο χειμώνα , έτσι τουλάχιστον φαίνεται με πολύ λογικές θερμοκρασίες και οχι ακραία φαινόμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικίνδυνες που αν εφαρμοστούν θα απειλήσουν να μας γυρίσουν στην περίοδο 2010 – 2015 που ζήσαμε όλοι οι έλληνες πολύ δύσκολες στιγμές.

Ειδικά τον χειμώνα του 2010 ζήσαμε το φαινόμενα της ξηράς καταιγίδας αφού είχαμε αβέρτα αστραπόβροντα χωρίς όμως στάλας βροχής.

Αυτά και για σήμερα.

Να έχουμε μια καλή εβδομάδα και να πάνε όλα καλά γιατί τα πράγματα είναι τόσο οριακά που θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνουμε την υπέρβαση.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης