• 12 Μαΐου 2024,

Δικαστική δικαίωση συμβασιούχων της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θάσου

 Δικαστική δικαίωση συμβασιούχων της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θάσου

Αυτή τη φορά τα νέα για τους απλήρωτους συμβασιούχους της Καθαριότητας είναι καλά. Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θάσου που γνωστοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους χθες, γίνεται δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 40 περίπου συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θάσου. Η υπόθεση συζητήθηκε τον Απρίλιο κι όπως όλοι αντιλαμβάνονται είναι απόφαση «οδηγός» για ίδιες περιπτώσεις συμβασιούχων στους άλλους τρεις δήμους του Νομού. Αυτές οι αποφάσεις αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Ο Δήμος Θάσου ήδη ετοιμάζεται να πληρώσει μισθούς δύο μηνών στο συγκεκριμένο προσωπικό αφού έναν μήνα έχει πληρώσει ήδη. Πάλι με δικαστική παρέμβαση.

Τώρα οι συμβασιούχοι είναι λογικό να επανέλθουν με κύρια αγωγή, η οποία θα συζητηθεί το Φθινόπωρο. Την ίδια οδό θα ακολουθήσουν όλοι οι συμβασιούχοι που παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του 2017. Αφού καταθέσουν και για τους επόμενους μήνες (μετά τον Μάρτιο του 2017) αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, θα επανέλθουν με αγωγή κτλ. Κι επειδή η απασχόληση τους θα συνεχιστεί ως το τέλος του 2017, με αυτή τη δικαστική διαδικασία, στη χειρότερη περίπτωση, θα πληρώνονται.

Το πρόβλημα σε αρκετούς Δήμους, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, ανέκυψε αρχές του έτους όταν αρνήθηκε να εγκρίνει τη μισθοδοσία του προσωπικού ο κατά νομό Επίτροπος. Πρόσφατα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέμενε στην άρνηση αλλά κάποια άλλα δικαστήρια σκέφθηκαν κι αποφάσισαν διαφορετικά.

*Η είδηση προβλήθηκε πανελλαδικά μέσω της ιστοσελίδας aftodoiikisi. Gr που έγραψε: Νέα μεγάλη νίκη πέτυχαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Θάσου, αφού σήμερα το Ειρηνοδικείο του νησιού, έκρινε θετικά την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η απόφαση αφορά 46 εργαζομένους του δήμου Θάσου, οι οποίοι σήμερα μετά από ένα μήνα αναμονής, ενημερώθηκαν για την θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν σε γίνει σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με την επιτροπή των εργαζομένων, και είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου. Πλέον οι συμβασιούχοι του δήμου Θάσου, περιμένουν την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθούν οι πληρωμές των δεδουλευμένων.

Διαβάστε επίσης