• 19 Μαΐου 2024,

Δικαιωμένος και μπλεγμένος στη γραφειοκρατία

 Δικαιωμένος και μπλεγμένος στη γραφειοκρατία

Η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται. Δύο μόνο υποθέσεις του τριμελούς δικάστηκαν χθες κανονικά.  Η μία από αυτές είχε κατηγορούμενο τον πρώην νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή, ο οποίος έχει δικαιωθεί από το ελεγκτικό συνέδριο, ακόμα όμως προσπαθεί να δικαιωθεί σε σχέση με την ελληνική γραφειοκρατία, τόσο την εφορία, όσο και την ελληνική δικαιοσύνη.

Σε συνέχεια της  υπόθεσης Μπουδακίδου, το ποινικό μέρος της οποίας εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, έγινε καταλογισμός ενός ποσού 200.000 ευρώ στον κ. Καλλιοντζή, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο βρέθηκε να χρωστά στο δημόσιο το προαναφερθέν ποσό, μαζί με τους τόκους. Όπως είχε δικαίωμα προσέφυγε στο ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο με 11 αποφάσεις του τον δικαίωσε, ακυρώνοντας τη διαδικασία του καταλογισμού. Πως όμως αυτές οι αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου θα γίνουν αποδεκτές από την εφορία, ώστε να διαγραφεί το υποτιθέμενο χρέος. Στη δίκη που έγινε κανονικά, αλλά η απόφαση δεν πάρθηκε, καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε μία ακόμη φορά, κατέθεσε μάρτυρας υπάλληλος της εφορίας Καβάλας. Εξήγησε ότι από τις 11 αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου, έφτασαν δύο στην εφορία, αλλά κι αυτές δεν υλοποιήθηκαν, δεν έγινε διαγραφή των ποσών. Αυτό έγινε και συνεχίζεται – είπε η υπάλληλος – για τεχνικούς λόγους. Ο κ. Καλλιοντζής έχει στα χέρια του και τις 11 αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου που τον δικαιώνουν, εννέα ακόμη δεν έφτασαν υπηρεσιακώς στην εφορία. Ταυτόχρονα ζητά να υπολογισθεί και το παράβολο που πλήρωσε προσφεύγοντας στο ελεγκτικό συνέδριο ένα ποσό συνολικά 2.200 ευρώ.

Το δικαστήριο συσκέφθηκε και στη συνέχεια αποφάσισε να μην πάρει απόφαση, αλλά ν΄ αναβάλει την έκδοσή της περιμένοντας την υπηρεσιακή διαδικασία, δηλαδή το ελεγκτικό συνέδριο, να στείλει αυτό τις αποφάσεις του στην εφορία Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία δεν υλοποιήθηκε όπως προσδοκούσε ο κ. Καλλιοντζής που είναι υποχρεωμένος να επανέλθει στο δικαστήριο σε νέα ημερομηνία.

Μία άλλη υπόθεση στο τριμελές που συζητήθηκε χθες κανονικά, είχε σχέση με επεισόδιο ανάμεσα σε δύο άνδρες, σε χωριό του Δήμου Παγγαίου. Ένας εξ αυτών άρρωστος και ήταν υπό τη φροντίδα του φίλου του. Στο τέλος η συνεργασία μεταξύ τους κατέληξε σε μήνυση του ασθενούς, ότι ο ηλικιωμένος που τον φρόντιζε για έναν περίπου χρόνο, του έκλεψε διάφορα εργαλεία και αντικείμενα που είχε στο σπίτι του, στην αποθήκη του. Οι ισχυρισμοί του μηνυτή δεν έπεισαν το δικαστήριο, που αθώωσε τον κατηγορούμενο.

 

Διαβάστε επίσης