• 5 Μαΐου 2024,

Τουλάχιστον 3 φορές η ίδια βλάβη

 Τουλάχιστον 3 φορές η ίδια βλάβη

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η ΔΕΥΑΚ είχε αποκαταστήσει τη ζημιά στο αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή της Ραψάνης. Είχε διορθώσει το σπασμένο αγωγό, κι έτσι το σύστημα επανήλθε σε κανονική λειτουργία.

Οι παλιότεροι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ θυμούνται ότι στο συγκεκριμένο σημείο, τουλάχιστον τρεις φορές ακόμη στο παρελθόν παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.

Αυτή τη φορά στο περιστατικό της Τετάρτης οι συνέπειες ήταν ελάχιστες, αφού και η διεύθυνση υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή διαρροή λύματος στη θάλασσα.

Παρόλα αυτά πάρθηκαν κάποια προληπτικά μέτρα, κυρίως από το Δήμο Καβάλας, με εντολή της δημάρχου η οποία σχετικά ενημερώθηκε.

Χθες μία μετά το περιστατικό το σημείο της βλάβης βρίσκονταν σε διαδικασία πλήρους αποκατάστασης, όσον αφορά το πεζοδρόμιο, ενώ η ακτή ακόμα και στο ύψος της βλάβης είχε κάποιους ελάχιστους λουόμενους.

Στο υπόλοιπο τμήμα της Ραψάνης όλα έβαιναν καλώς.

Μία μόνο ενημερωτική πινακίδα ήταν καρφωμένη στην αμμουδιά. Παρόλα αυτά δε φάνηκε να λαμβάνεται υπόψη απ΄ τους πολίτες. Η Διεύθυνση υγείας ακριβώς επειδή πείσθηκε ότι δεν υπήρξε διαρροή λυμάτων στη θάλασσα, δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό περαιτέρω, έτσι δεν υπάρχουν δείγματα που πάρθηκαν από το θαλασσινό νερό, δεν αναμένονται αποτελέσματα αναλύσεων.

Διαβάστε επίσης