• 19 Μαΐου 2024,

Δικαιώθηκε ο ενοικιαστής του κυλικείου του «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

 Δικαιώθηκε ο ενοικιαστής του κυλικείου του «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης με την οποία δικαιώνεται ο ενοικιαστής του κυλικείου της Καλαμίτσας (γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου») κ. Γιάννης Κρυστάλλης στην προσφυγή που κατέθεσε στα μέσα Δεκέμβρη κατά: 1) του Δήμου Καβάλας 2) της απόφασης του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Καβάλας για τη σφράγιση του καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ)» που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμίτσας στην Καβάλα και 3) της απόφασης Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Καβάλας για την αποσφράγιση του καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ)» που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καλαμίτσας στην Καβάλα και την εκ νέου σφράγισή του στις 5/12/2016.

Η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης δικαιώνει τον μισθωτή σε σχέση με τη διακοπή λειτουργίας του κυλικείου για χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών, στο τέλος του 2016 και στις αρχές του 2017. Το κυλικείο ξαναλειτούργησε προ λίγων ημερών όμως η αποδοχή της προσφυγής σημαίνει ότι κακώς σφραγίστηκε και έκλεισε. Η προσφυγή που έγινε δεκτή αφορά την αίτηση προς τον Δήμο Καβάλας του κ. Κρυστάλλη για χορήγηση άδειας λειτουργίας του κυλικείου με τραπεζοκαθίσματα. Όταν το κυλικείο ξαναλειτούργησε, αυτό έγινε με τον όρο να μην έχει τραπεζοκαθίσματα στον χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου. Προκύπτει ταυτόχρονα ότι το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας όταν αποδέχθηκε την εισήγηση της Αστυνομίας και σφράγισε το κυλικείο δεν ενημέρωσε την νομική υπηρεσία του Δήμου. Αυτή η λεπτομέρεια φαίνεται ότι είναι καθοριστική μιας κι η προσφυγή Κρυστάλλη στην Αποκεντρωμένη στηρίζονταν στην νομοθεσία, την οποία φέρεται να μην  ερμήνευσε σωστά το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Κρυστάλλης ενημερώθηκε την Παρασκευή για την αποδοχή της προσφυγής του, όλη η απόφαση της Αποκεντρωμένης θα μελετηθεί από τον δικηγόρο του προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του. Επί της απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης ο Δήμος Καβάλας μπορεί να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152. Σε άλλες παρόμοιες και μη περιπτώσεις ο Δήμος Καβάλας έκανε την προσφυγή. Άλλοτε δικαιώθηκε, άλλοτε όχι.

Το δια ταύτα της απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης στην επίμαχη υπόθεση και προσφυγή αναφέρει: Επειδή στην προκειμένη περίπτωση η βεβαίωση του Δήμου Καβάλας, με την οποία λογιζόταν ότι κατέχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ίσχυε έως τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/20.11.2003 (ΦΕΚ 3106/Β/9-12-2013). Σε περίπτωση αρνητικής γνωμοδότησης ανακαλούνταν η βεβαίωση. Όμως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας με το έγγραφό της ενημέρωσε το Δήμο Καβάλας ότι επιστρέφει τα υποβληθέντα δικαιολογητικά του προσφεύγοντος για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ) , διότι ανέκυψαν ερωτήματα που αφορούσαν στην ουσία λειτουργίας της επιχείρησης, τα οποία εστάλησαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και για τα οποία ακόμα δεν είχε σταλεί σχετική απάντηση. Στη συνέχεια ο Δήμος Καβάλας με έγγραφό του ενημέρωσε τον προσφεύγοντα ότι η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας επέστρεψε τα υποβληθέντα δικαιολογητικά στο Δήμο, διότι ανέκυψαν ερωτήματα που αφορούσαν στην ουσία λειτουργίας της επιχείρησης, τα οποία εστάλησαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και για τα οποία ακόμα δεν είχε σταλεί σχετική απάντηση. Συνεπώς αφού δεν υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας και αφού ο Δήμος Καβάλας δεν προχώρησε στην ανάκληση της αριθ.15358/02-07-2014 βεβαίωσης, ορθώς ο προσφεύγων θεωρούσε ότι έχει άδεια λειτουργίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης