• 21 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Δημήτρη Σίτσα και Γιάννη Μαλαματά για το ντέρμπι του Οφρυνίου

 Δηλώσεις Δημήτρη Σίτσα και Γιάννη Μαλαματά για το ντέρμπι του Οφρυνίου

Δημήτρης Σίτσας: « Τα παιδιά είχανε το σθένος να γυρίσουνε το παιχνίδι» 

Συνεχάρη τους παίκτες του ο Δημήτρης Σίτσας για την ανατροπή με τον Κεραυνό Πέρνης, τονίζοντας ότι είχαν το σθένος να γυρίσουνε το παιχνίδι στο β` μέρος.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πόσο δυσκολεύτηκε ο Αετός να φτάσει σε μια σημαντική ανατροπή;

Απάντηση: Όταν παίρνεις μια νίκη στα τελευταία λεπτά, σίγουρα είναι μια δύσκολη νίκη. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά θεωρώ ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυο σημαντικές απουσίες του Δουμάνη και του Κάπατζη.  Ο Δουμάνης ήταν άρρωστος και ο Κάπατζης ενώ ο φίλος μου ο Γιάννης Μαλαματάς είχε πολλές απουσίες στο αμυντικό κομμάτι τις οποίες τις εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο όσον αφορά να μπορέσουμε να πετύχουμε απέναντι σε μια ομάδα που είχε την καλύτερη άμυνα,  τρια γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι ένα επίτευγμα να βάζεις τρια γκολ σε μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι δίκαια κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς γιατί είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ηταν ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια όσον αφορά τη δημιουργία φάσεων.

Δημιουργήσαμε πάρα πολλές επικίνδυνες καταστάσεις σ` ένα επιθετικό μονόλογο. Από την άλλη είχαμε κακή αμυντική λειτουργία να «δωρίσουμε» δυο γκολ. Σε κανονική ροή αγώνα δεν έπρεπε να δεχτούμε αυτά τα δυο γκολ. Τα δώσαμε εμείς. Είχανε το σθένος τα παιδιά να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μέχρι το τέλος είχαν πολλές ευκαιρίες και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μπορούνε να καταφέρουνε πολλά πράγματα αλλά και αποδείξανε γιατί βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Είχαμε μελετήσει αρκετά το παιχνίδι και είπα στα παιδιά στο αποδυτήρια παρά το γεγονός ότι χάναμε με 1-2 ότι θα το γυρίσουμε το ματς αφού το πιστεύαμε όλοι.  Έχουμε τις δυνατότητες και στα δύσκολα.  Εγώ ευχαριστώ όλα τα παιδιά. Ο Κεραυνός είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα που δεν θα κινδυνέψει.

Ερώτηση:  Σκέφτεται μεταγραφικά ο Αετός Οφρυνίου;

Απάντηση: Λόγω μπάτζετ δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολλά πράγματα αλλά δεν θα μπούμε και στη διαδικασία να αφήσουμε τα παιδιά που έχουμε ήδη στην ομάδα και θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες όταν θα είμαστε περισσότερο άνετοι στη βαθμολογία και ειδικά στο Β` γύρο.

Σίγουρα για τη θέση του τερματοφύλακα έχουμε συμφωνήσει με τον Τοπαλίδη για να έρθει στο ρόστερ αφού δεν μπορεί λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Χατζηνικολής. Από εκεί και πέρα η προσθήκη του Σάββα Μουδούρογλου ήταν καθοριστική. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε μεταγραφικά.

Αν γυρίσουν στην ομάδα και τα παιδιά που έχουν προβλήματα τραυματισμών θα έχουμε ένα επαρκές ρόστερ.

Θέλουμε να παίξουν παιδιά που δεν έχουνε και μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, δεν μπορείς τώρα να χαλαρώσεις με οποιαδήποτε ομάδα και να παίξεις.

Επίσης φαίνεται ότι η κορυφή θα είναι Καβαλιώτικη υπόθεση.  Νέστος και Καβάλα τρέχουνε μαζί, εμάς βγάλτε μας απέξω…

 

Γιάννης Μαλαματάς: « Τα παιδιά τα δώσανε όλα, πληρώσαμε τις απουσίες στην άμυνα»

Δηλώσεις στους 93,7 για την ήττα της ομάδας του μέσα στο Οφρύνιο έκανε ο προπονητής του Κεραυνού Πέρνης Γιάννης Μαλαματάς.

Τόνισε ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας του λόγω απουσιών δεν ήταν αυτή που έπρεπε ενώ στάθηκε και σε μια φάση όπου θεωρεί ότι η μπάλα ίσως και να πέρασε τη γραμμή σε σουτ του Γεωργιάδη που πρώτα χτύπησε στο δοκάρι.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Έφτασε στη βρύση ο Κεραυνός στο Οφρύνιο αλλά δεν ήπιε νερό. Τι έφταιξε και άλλαξε το σκορ για την ομάδα σου;

Απάντηση: Φτάσαμε πολύ κοντά στο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του Αετού Οφρυνίου αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε.

Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μας ήταν ένα κακό παιχνίδι όσον αφορά την τακτική.  Κυρίως μιλάω για την αμυντική τακτική.  Υπάρχει γι` αυτό κάποια δικαιολογία για το λόγο ότι τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του παιχνιδιού παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στον Σωτήρη Λεγάτο και τελικά δεν μπόρεσε να παίξει.  Στο εικοσάλεπτο ο Μπαντάνης είχε ένα τραυματισμό και αποχώρησε. Αυτό μας έκανε να χάσουμε την ισορροπία στο αμυντικό μας κομμάτι. Εκεί πέρα είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όπου κάθε επίθεση του Αετού έμοιαζε επικίνδυνη και απειλητική στα καρέ μας.

Επίσης έλειπε ο Κωνσταντάρας αλλά και ο Μαρκάκης είχε να παίξει από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ηταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στην άμυνα μας.

Είχαμε και να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Αετός Οφρυνίου. Από εκεί και πέρα δεν έχω παράπονο, τα παιδιά τα δώσανε όλα. Στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ακόμη και τους τρεις πόντους, αφού στο β` μέρος νομίζω ότι χάσαμε δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες ενώ είχαμε και ένα δοκάρι το οποίο δεν ξέρω αν η μπάλα είχε περάσει από τη γραμμή. Είχαμε μια διπλή φάση με τον Γεωργιάδη όπου η μπάλα βρήκε και το δοκάρι ενώ είναι σημαντική και η ευκαιρία που χάσαμε με τον Χαλπέτη. Θέλω να δω τη φάση με το δοκάρι, αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή. Εκεί που ήμουν εγώ φάνηκε ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.

Ερώτηση: Μάλλον σας φέρνει στεναχώρια η ήττα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι;

Απάντηση: Εμείς ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, δουλεμένη που ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα όπως ήρθε το αποτέλεσμα σίγουρα μας αφήνει μια πικρή γεύση.  Θα ήταν πολύ διαφορετικά αν χάναμε με ένα καθαρό σκορ από την αρχή του παιχνιδιού. Δεν κοιτάμε πίσω, πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Αυτό είπα και στα παιδιά.  Πρέπει αμέσως να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι.

Ερώτηση: Σκέφτεται μεταγραφικά ο Κεραυνό Πέρνης;

Απάντηση:  Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Λίγες αλλά θα πρέπει να γίνουν. Θα έλεγα διορθωτικές κινήσεις. Σίγουρα στο χώρο της άμυνας θα πρέπει να πάρουμε ακόμη ένα ποδοσφαιριστή, δεν ξέρουμε και πότε θα επιστρέψει ο Κωνσταντάρας. Σίγουρα θα κάνουμε κάποιες προσθήκες.

 

Διαβάστε επίσης