Δηλώσεις Γραμμένου για τις αποχωρήσεις της Δευτέρας: Πολύ φασαρία για το τίποτα!

 Δηλώσεις Γραμμένου για τις αποχωρήσεις της Δευτέρας: Πολύ φασαρία για το τίποτα!

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής, Σχολίασε το επεισοδιακό μέρος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πριν από λίγες ημέρες (ειδικότερα το βράδυ της Δευτέρας), στην πραγματικότητα δικαίωσε τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος Κώστας Πεφάνης.

Ταυτόχρονα ο κ. Γραμμένος εξήγησε γιατί ενώ οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, ο ίδιος παρέμεινε κανονικά σε αυτήν.

Ο Γιώργος Γραμμένος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Εγώ δεν αποχώρησα από τη συνεδρίαση. Θεώρησα ότι ήταν μια ενέργεια εντελώς άστοχη που δεν βοηθούσε. Στη συνεδρίαση υπήρχαν και θέματα τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει συζήτηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκφράστηκαν για αυτά διάφορες απόψεις κι εκφράστηκαν δημόσια. Κι όταν ήρθε η στιγμή να συζητηθούν στη συνεδρίαση, τότε οι παρατάξεις αποχώρησαν. Βέβαια κάποιες παρατάξεις τις συνέφερε να αποχωρήσουν γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν λέγοντας διάφορα πράγματα για τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη. Όχι για όλα, για κάποια συγκεκριμένα. Εν πάση περιπτώσει δεν ήταν σοβαρός ο λόγος για να υπάρξει αποχώρηση.

Πράγματι υπήρξε μια ανωμαλία στη συνεδρίαση όπου είχε δίκιο ο πρόεδρος ο κ. Πεφάνης. Ο κάθε ένας έπαιρνε το λόγο, μιλούσε χωρίς να του δοθεί ο λόγος. Κανονικά κι αν θέλετε την άποψη μου με την πείρα που έχω, ο πρόεδρος θα έπρεπε να τη διακόψει τη συνεδρίαση.

Του συνιστώ και νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό, την επόμενη φορά που θα παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο να διακοπεί η συνεδρίαση. Μια διακοπή για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που έγινε στο συγκεκριμένο θέμα ήταν λάθος.

Κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα να ζητήσει από το προεδρείο να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Όμως το προεδρείο αποφασίζει αν γίνει ονομαστική ψηφοφορία ή δεν θα γίνει. Βέβαια σε όλα αυτά υπάρχει η ιδιαιτερότητα λόγω της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη.

Θα ήταν αλλιώς αν όλα αυτά γίνονταν  ενώ θα ήμασταν στην αίθουσα των συνεδριάσεων. Σημειώνω ότι στο συγκεκριμένο θέμα η συζήτηση είχε ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει. Ήδη η πλειοψηφία είχε εκφραστεί αρνητικά σε σχέση με την εισήγηση της διοίκησης.

Πολύ σωστά έπραξε ο πρόεδρος και δεν έκανε ονομαστική ψηφοφορία. Το ίδιο θα έκανα και εγώ στην περίπτωση που ήμουν στη θέση του. Ονομαστική ψηφοφορία θα μπορούσε να ζητήσει ένας σύμβουλος αν ήθελε να διαφοροποιηθεί από τα όσα είπε ο επικεφαλής της παράταξης του ή αν γνώριζε ότι το ίδιο ήθελαν να κάνουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τελικά έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα. Τελικά το τι ψήφισε ο κάθε ένας θα φαίνεται καθαρά από το πρακτικό της απόφασης, όταν αυτό ετοιμαστεί και αναρτηθεί. Εγώ στο θέμα ψήφισα ότι ψήφισε η παράταξη. Αρνητικά στην εισήγηση της διοίκησης».

Διαβάστε επίσης