Πιθανόν Covid Free η έκθεση του Επιμελητηρίου!

 Πιθανόν Covid Free η έκθεση του Επιμελητηρίου!

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος κ. Μάρκος Δέμπας αναφέρεται στις σημαντικότερες αποφάσεις και στη σκέψη η έκθεση KavalaExpo να είναι έκθεση Covid Free.

Οι δηλώσεις Μάρκου Δέμπα

Ερ: Πως συνεδριάζετε αυτή την εποχή στο Επιμελητήριο με τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης;

Απ: Με τηλεδιάσκεψη. Ακόμη δεν έχει αλλάξει κάτι. Βέβαια κάποια μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου έρχονται από το Επιμελητήριο την ώρα που πραγματοποιείται η συνεδρίαση. Κρατώντας βέβαια τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Ερ: Τι ειδήσεις βγήκανε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας;

Απ: Καταρχήν επιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο στην κανονικότητα σε εκδηλώσεις, σε δράσεις που δημιουργούνε και οι φορείς της πόλης αλλά και το ίδιο το Επιμελητήριο, οι αποφάσεις είχανε σχέση και με την συγχρηματοδότηση δράσεων στα πλαίσια του Cosmopolis που υλοποιεί η «Δημωφέλεια» και ο Δήμος Καβάλας και για τη Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου που κατά πάσα πιθανότητα αν κάτι δεν αλλάξει μέσα από τα υγειονομικά δεδομένα, θα γίνει μάλλον στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά και με την Ομοσπονδία όπου έτσι και αλλιώς με όλους αυτούς τους συλλόγους, τα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια όργανα όποτε έχουν δράσεις και εκδηλώσεις βοηθάει το Επιμελητήριο συνέχεια με χρηματοδότηση και συνδιοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Όπου βλέπουμε ότι υπάρχει δραστηριότητα το Επιμελητήριο είναι εδώ να ενισχύσει τέτοιες δράσεις που προβάλλουν την περιοχή μας. Φέρνουν κόσμο, δημιουργούν εκδηλώσεις και νομίζω ότι είναι σωστό και συνετό σε τέτοιες δραστηριότητες και όταν υπάρχουν ενεργοί φορείς, το Επιμελητήριο να δείχνει τη δική του συμπαράσταση. Να προσθέσω τη δράση που υλοποιούμε με τον Οργανισμό Λιμένα και τη «Δημωφέλεια» για την κρουαζιέρα. Είναι οι δράσεις που είχαμε πρόσφατα επισκέψεις και θα έχουμε κρουαζιερόπλοια και το 2021. Είναι η προβολή σε συνεργασία με την Markerting Greece, την Fraport, την Aegean και τους ξενοδόχους Θάσου και Καβάλας για την προβολή της Θάσου αλλά και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Καβάλας. Ενδεικτικά αναφέρω αυτών που αποφασίσαμε τη Δευτέρα και αυτές τις δράσεις οι οποίες τρέχουν και έχουν σχέση με την προβολή και την προσπάθεια να προσελκύσουμε τουρίστες και επισκέπτες στην Καβάλα, στη Θάσο, στο Δήμου Νέστου, στο Δήμο Παγγαίου.

Ερ: Ο τουρισμός πάει καλά απ` ότι καταλαβαίνουμε ειδικά στη Θάσο. Τι μηνύματα παίρνετε κ. Δέμπα;

Απ: Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα. Να μην τα ματιάξουμε. Φαίνεται ότι ο Αύγουστος ειδικά ίσως σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες μονάδες να πλησιάσουν και τα νούμερα του 2019. Οι κρατήσεις είναι πολύ υψηλές. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουνε το 80% . Απ`ότι φαίνεται τουλάχιστον το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα είναι εξίσου καλός μήνας. Αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα γιατί με τον  τουρισμό ζει η εστίαση, ζει το εμπόριο, ζει ευρύτερα η περιοχή μας. Το έχουμε ανάγκη να πάει καλύτερα ο τουρισμός να πάει καλά φέτος.

Ερ: Θα πάτε στη ΔΕΘ; Θα έχετε μαζί σας στη ΔΕΘ και Καβαλιώτικες επιχειρήσεις;

Απ: Βεβαίως ήδη έχουμε πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο να συμμετέχουμε στη φετινή ΔΕΘ, πέρσι δεν έγινε. Ήδη έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων που θα έχουμε ολόκληρο περίπτερο όπου θα είναι όλα τα Επιμελητήρια της χώρας σε έναν ενιαίο χώρο. Έχουμε δηλώσει ήδη συμμετοχή και είμαστε σε επαφή με επιχειρήσεις της Καβάλας για να μπορέσουνε να δηλώσουν  τη συμμετοχή τους. Πάει καλά και αυτό το σημείο. Να ξέρετε ότι η έκθεση της ΔΕΘ θα είναι covid free, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Είναι αυτό το οποίο μας παρασέρνει και μας κατά πάσα πιθανότητα και η Kavala Expo που είναι για τις 8-9-10-11 Οκτωβρίου να είναι και αυτή Covid free. Βέβαια συζητάμε να υπάρχει η δυνατότητα των ράπιντ τεστ έστω έξω από τον χώρο ή όπως έχουμε αυτές τις ημέρες στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου δωρεάν ράπιντ τεστ έτσι ώστε να μπορούν όσο το δυνατό περισσότεροι επισκέπτες και εκθέτες να συμμετέχουν στην δική μας έκθεση.

Ερ: Επειδή υπάρχει το τέταρτο κύμα και ακούμε ότι μπορεί να μην γίνει το Cosmopolis αλλά και η Λευκή Νύχτα, μήπως δεν είναι σίγουρη και η Kavala Expo;

Απ: Είναι λίγο νωρίς. Ειδικά η Kavala Expo είναι τον Οκτώβριο. Υπάρχει βέβαια η ανησυχία. Υπάρχει η ανησυχία γιατί βλέπουμε ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται και εδώ νομίζω ότι είναι σωστό και πρέπον εμείς οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και εμβολιαστούμε. Να μη φοβόμαστε το κομμάτι του εμβολιασμού. Θεωρώ ότι είναι σανίδα σωτηρίας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, υπάρχουν κακόβουλα σενάρια ή οτιδήποτε άλλο. Δυστυχώς απ` ότι φαίνεται η πανδημία δεν υποχωρεί, δε φεύγει όπως ελπίζαμε και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πόσο μάλλον εμείς οι ίδιοι οι επαγγελματίες που εμάς μας έχει θίξει από οποιονδήποτε άλλον. Ο δημόσιος υπάλληλος συνέχισε να πληρώνεται, ο συνταξιούχος συνέχισε να πληρώνεται χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ. Ακόμη και οι υπάλληλοι μας που μπήκανε στο ειδικό καθεστώς συνέχισαν να πληρώνονται, οι άνεργοι συνέχισαν να πληρώνονται. Ποιος την πλήρωσε; Ποιος πλήρωσε τη σανίδα; Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιώτης, ο ιδιωτικός τομέας που είχαμε μεν τις επιστρεπτέες αλλά είναι επιστρεπτέες, που είχαμε τις αναστολές που είναι αναστολές και θα τις βρούμε μπροστά μας τέλος της χρονιάς. Επομένως αν εμείς οι ίδιοι δε δώσουμε το παράδειγμα ότι εμβολιαζόμαστε και προσπαθούμε να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, τότε νομίζω πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Διαβάστε επίσης