Δηλώσεις Κώστα Μπαντίκου για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων

 Δηλώσεις Κώστα Μπαντίκου για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Κώστας Μπαντίκος είχε το βράδυ της Πέμπτης (προχθές)  τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας της κάθε περιφερειακής ενότητας στους πέντε νόμους.

Οριστικοποιήθηκαν οι διαδικασίες, κυρίως για την προετοιμασία της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα 11 Γενάρη. Οι εκπαιδευτικοί σε κάθε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο ήταν χθες το πρωί στη θέση τους για να προετοιμάσουν πιο συγκεκριμένα την επαναλειτουργία της διά ζώσης εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τη Δευτέρα.

«Είμαστε έτοιμοι» είπε ο Κώστας Μπαντίκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής. Στηρίζει πολλά στη συνεργασία κάθε σχολείου με τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές, για να λυθούν θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Την καθαριότητα, τα αναλώσιμα είδη καθαριότητας κτλ .Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει διαδικασία δηλώσεων για να υποβληθεί κάθε εκπαιδευτικός σε Rapid test. «Οι περισσότεροι θα κάνουν αυτά τα τεστ» προβλέπει ο κ. Μπαντίκος.

Το σχέδιο αναφέρεται σε τεστ που θα γίνονται μετά από ωράριο λειτουργίας των σχολείων, από τις 2:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. Αυτή τη φορά -δηλώνει ο Κώστας Μπαντίκος- η επαναλειτουργία των σχολείων είναι πιο δύσκολη (σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβρη) εννοώντας ότι πρόκειται για χειμερινούς και δύσκολους μήνες. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που ακολουθεί.

Εκτιμά ότι αν όλα πάνε καλά τότε σύντομα θα επανέλθουν σε δια ζώσης εκπαίδευση και οι μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων.

Κάθε σύλλογος διδασκόντων σε κάθε Δημοτικό Σχολείο έχει την ευθύνη να ρυθμίσει ζητήματα όπως η περιοδική άφιξη των μαθητών, η λειτουργία δεύτερης εισόδου -εξόδου στο κτίριο και να μην υπάρχουν κοινά διαλείμματα. Σε ερώτηση σχετικά με την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων που μειώθηκε πρόσφατα, προέβλεψε περαιτέρω μείωση που όπως είπε δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης