Ο Κώστας Κατσιμίγας μιλά για συμφωνία τριών κομμάτων στο πρώτο κείμενο της Επιτροπής για τη Θράκη

 Ο Κώστας Κατσιμίγας μιλά για συμφωνία τριών κομμάτων στο πρώτο κείμενο της Επιτροπής για τη Θράκη

Μέσω του Περιφερειακού Συμβούλου της ΑΜΘ κ. Κώστα Κατσιμίγα πληροφορηθήκαμε τα νεότερα σχετικά με το έργο της Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη. Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της εργασίας της Επιτροπής, σύντομα θα γνωστοποιηθεί ένα κοινό κείμενο ως προς τα τρία μεγάλα κόμματα.

Τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τον κ. Κατσιμίγα, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής (8/1) μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Αρχικά ο κ. Κατσιμίγας σχολίασε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στο ΚΥΤ του βόρειου Έβρου.

Το οποίο όπως είπε μετατρέπεται με μια μεγάλη δομή φιλοξενίας προσφύγων (ενώ ως σήμερα είναι Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα).

Ο κ. Κατσιμίγας δήλωσε αντίθετος όπως εξήγησε αντίθετες είναι όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης. Εξ αυτού του λόγου αναμένεται, είπε, έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αίτημα έχουν καταθέσει παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συμφωνεί η διοίκηση του κ. Μέτιου. Λογικά η έκτακτη συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κατσιμίγας είπε ειδικότερα: «Η Κυβέρνηση προβλέπει μια γιγάντωση του σημερινού ΚΥΤ. Σήμερα αυτό φιλοξενεί έως 300 άτομα. Προτείνει τη μετατροπή του σε δομή φιλοξενίας, η οποία αρχικά θα μπορεί να φιλοξενεί 1.500 άτομα και στο μέλλον ακόμη και 3.000. Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για μια οργανωμένη αντίδραση».

Ο κ. Κατσιμίγας θυμίζει ότι η ίδια Κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών δεν θα υπάρξει στη Θράκη. Εν τω μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα για τον ίδιο λόγο θα επισκεφθεί τον Έβρο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μηταράκης.

Στην ερώτηση για την υλοποίηση του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΔΕΣΜΟ ΑΕ. Ως προς την εκπόνηση ενός δεύτερου προγράμματος στήριξης μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων συμφώνησε ότι αυτό πρέπει να γίνει.

«Δεν έχω ακούσει ως τώρα κάτι σχετικό. Αν το επιδιώξουν θα τα καταφέρουν. Ο τουρισμός στην ΑΜΘ υπέστη μεγάλη ζημιά. Ειδικά η Θάσος και η Καβάλα» είπε.

Σχολιάζοντας πρόσφατο κείμενο του Κωστή Σιμιτσή φάνηκε να το απορρίπτει. «Δεν είμαι αισιόδοξος. Στο τέλος δεν θα γίνουν ούτε το 10% όσων αναφέρει. Ψεύτικα μεγάλα λόγια» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν όσα είπε ο κ. Κατσιμίγας για την Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη Θράκη: «Απ’ ότι γνωρίζω συλλέγονται στοιχεία και πληροφορίες. Έχουν καταλήξει μαθαίνω σε ένα κοινό κείμενο που θα εκφράζει τα τρία κόμματα.

Περιλαμβάνει προτάσεις και δράσεις σε δύο σκέλη. Αναπτυξιακό και θεσμικό. Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να μπει στο παιχνίδι ευθέως και η Ανατολική Μακεδονία. Κατά τα λοιπά είμαι επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα είναι υλοποιήσιμο το μέρος των προτάσεων της Επιτροπής της Βουλής».

Διαβάστε επίσης