• 17 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις Παπουτσή περί αντιδράσεων και συμφωνίας με τα Σκόπια

 Δηλώσεις Παπουτσή περί αντιδράσεων και συμφωνίας με τα Σκόπια

Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής έχει μιλήσει πολλές φορές για την εποχή του πρώτου μνημονίου. Εξέφρασε και εκφράζει την απογοήτευση του από την αντιμετώπιση που έτυχε από μερίδα πολιτών της Καβάλας, επειδή τότε ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Δε θα ξεχάσει ποτέ τους χαρακτηρισμούς και τις… κρεμάλες. Τις μούτζες στις παρελάσεις. Σήμερα, που κατά κάποιο τρόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κ. Παπουτσής διατηρεί τη ψυχραιμία του. Ζητά ήπιες και δημοκρατικές αντιδράσεις- διαμαρτυρίες. Χθες στο ράδιο Πρωινή ο κ. Παπουτσής είπε χαρακτηριστικά: «Όσοι σήμερα φωνάζουν το σύνθημα «αλήτες προδότες πολιτικοί» ας μας πουν τι αντιπροτείνουν. Πιστεύω ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι κατευθυνόμενες από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Είναι σαφές ποιον χώρο εννοεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή «… οι στιγμές μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου ήταν δραματικές. Εύχομαι να μην συμβούν σε κανέναν. Εξ αυτού του λόγου καταλαβαίνω τη θέση στην οποία βρίσκονται οι σημερινοί κυβερνόντες και όσοι στηρίζουν την Κυβέρνηση. Δεν θέλω να επαναληφθεί εκείνος ο ολισθηρός δρόμος που βιώσαμε εμείς. Είναι κάτι που βλάπτει τη δημοκρατία. Η αγανάκτηση της εποχής της δική μας ήταν προσχεδιασμένη και εσκεμμένη. Ζητώ να επιδειχθεί σήμερα σωφροσύνη και σύνεση».

Σχετικά με τη συμφωνία της Κυβέρνησης για τα Σκόπια ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής είπε: « Είναι αλήθεια ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει ως τώρα μια διαφορετικότητα απόψεων. Εμένα με εκφράζει η ομιλία της κ. Γεννηματά στη Βουλή. Είναι κακή συμφωνία. Δεν έχει τη στήριξη μας». Τέλος ο κ. Παπουτσής ζήτησε να μην υπάρχει στο θέμα μια θολή κατάσταση όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής.

 

Διαβάστε επίσης