• 19 Μαΐου 2024,

Δηλώσεις της Κικής Αρσένη για το 6ο  AQUATHLON  που έρχεται το Σάββατο στη Ν. Ηρακλείτσα

 Δηλώσεις της Κικής Αρσένη για το 6ο  AQUATHLON  που έρχεται το Σάββατο στη Ν. Ηρακλείτσα

Δηλώσεις για το    6ο AQUATHLON που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στον κόλπο της Νέας Ηρακλείτσας έκανε στους 93,7 η Κική Αρσένη έχοντας την εμπειρία των προηγουμένων διοργανώσεων.

Αρχικά η Κική Αρσένη τόνισε: « Φέτος το 6ο AQUATHLON θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Ηρακλείτσα ενώ πριν γινόταν στη Ν. Πέραμο. Ο λόγος που άλλαξε το μέρος ήταν οι διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής για το κλείσιμο του δρόμου.  Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, το αγκαλιάσαμε όλοι μας ενώ οι κάτοικοι της Ν. Ηρακλείτσας το δέχθηκαν με μεγάλη αγάπη.  Ευχαριστούμε και τους επαγγελματίες της Ν. Ηρακλείτσας για τις χορηγικό κομμάτι , που δεν τις είχαμε  αυτό  στη Ν. Πέραμο. Εχει γίνει θεσμός και καλό είναι να γίνει και στο Δήμο Καβάλας.  Ο ΟΘΑΚ έχει την εμπειρία σε τέτοιους αγώνες και όλα θα πάνε καλά».

Η Κική Αρσένη έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το  AQUATHLON: « Είναι ένα αγώνισμα αντοχής, όπως το τρίαθλο και το δίαθλο. Είναι συνδυασμός τρεξίματος και κολύμβησης που ευνοεί αυτούς που δεν έχουν καλή γνώση της ποδηλασίας. Έχει επίσημους αγώνες και η ομοσπονδία το έχει βάλει στο καλεντάρι της. Εμείς διοργανώνουμε το Άκουαθλον από το 2014 μετά από κάποια ιδέα που είχε πέσει τότε στον ΟΘΑΚ. Πήγε πολύ καλά, το αγάπησε ο κόσμος και το συνεχίζουμε μέχρι και φέτος. Αντικαθιστά το Άκουαθλον τα τρια αγωνίσματα του Τριάθλου.

Ο αγώνας αρχίζει με 2 χιλιόμετρα τρέξιμο, οι αθλητές περνούν από τη ζώνη αλλαγής και κολυμπούν 800 μέτρα οριοθετημένα με σημαδούρες, περνούν από τη ζώνη αλλαγής, συνεχίζουν με 4 χιλιόμετρα τρέξιμο και τερματίζουν εκεί που ξεκίνησαν. Ο αγώνας  είναι συνδιοργάνωση του ΟΘΑΚ με το Δήμο Παγγαίου που μας βοηθάει και φέτος.  Τώρα και λόγο του  ότι ο Δήμος Παγγαίου  είναι αθλητική ευρωπαϊκή πόλη  για το  2019, η βοήθεια είναι αρκετά μεγαλύτερη.  Μας βοηθάει στη χορήγηση και αθλοθέτηση των μεταλλίων και των κυπέλλων . Οι συμμετοχές θα αυξηθούν των ώρα του αγώνα.  Οι υποψήφιοι που θέλουν να πάρουν μέρος στον αγώνα πρέπει να είναι μια ώρα πριν στο χώρο εκκίνησης.  Οι αγώνες είναι χωρισμένοι σε 4 ηλικιακές κατηγορίες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και σε αθλητές που έχουν δελτία σε ομάδες»

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.othak.gr, ή στο FAX 2510231018 και στη γραμματεία του Ο.Θ.Α.Κ. την ημέρα του αγώνα έως και δύο ώρες πριν την έναρξη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Χ’Κωσταντίνου Κώστας 6974221150,  Βαλασάκη Φιλιώ 6932191073, Αρσένη Κική 6944104283.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους έγγραφο, που να πιστοποιεί την ηλικία και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση αθλητή. Οι δε αθλητές το αθλητικό τους δελτίο, ή φωτοτυπία αυτού . Η συμμετοχή κάθε αθλητή είναι 15€. Για τις σκυταλοδρομίες κάθε αθλητής έχει συμμετοχή 10 ευρώ, ενώ για τους αθλητές που συμμετέχουν και στον κολυμβητικό αγώνα, η συμμετοχή στο Aquathlon είναι δωρεάν

Διαβάστε επίσης