Δημοπρατείται εντός του έτους το δημοτικό έργο σημαντικών αλλαγών στον κεντρικό δρόμο του Παληού.
Δυστυχώς, το παραδέχεται ο αντιδήμαρχος Αλέξης Γούλας, θα εκτελεστεί και στη διάρκεια του προσεχούς Καλοκαιριού. Ο κ. Γούλας αναφέρεται σε θέματα επίκαιρα, σε έργα επίσης.
Η συνέντευξη
Ερ: Προχθές σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στο Παληό, στις Γλάστρες. Το έργο που θα γίνει στο συγκεκριμένο δρόμο, αλλάζει κάτι στις Γλάστρες;
Απ: Γενικώς το περιστατικό που έγινε την Τρίτη (σ.σ. το τροχαίο) δείχνει την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης του έργου. Είναι ένα έργο 4.200.000€, όπου έχει τους 3 κυκλικούς κόμβους και 16 διαβάσεις. Κάποιες από αυτές υπερυψωμένες. Αλλαγή λίγο στο μέγεθος των πεζοδρομίων, νέος οδοφωτισμός, νέο οδόστρωμα. Πραγματικά είναι ένα έργο που θα λύσει προβλήματα έστω και αν ζορίσει εμάς τους μόνιμους κατοίκους, γιατί θα αναγκαζόμαστε -έτσι και αλλιώς- να πηγαίνουμε με χαμηλότερη ταχύτητα.
Ερ: Έχει δημοπρατηθεί ή ακόμη ωριμάζει;
Απ: Είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί. Είχε πάρα πολλές λεπτομέρειες που έπρεπε να τακτοποιηθούν. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγει ο διαγωνισμός στον αέρα. Το έργο είναι μεγάλο και θα χρειαστεί εργασίες να γίνουν και το καλοκαίρι…
Ερ: Θα αρχίσει μέσα στο 2026 αυτό το έργο;
Απ: Ακριβώς. Είναι με χρήματα της Περιφέρειας και θα αρχίσει μέσα στο 2026. Είναι ένα έργο που θα το υλοποιήσει ο Δήμος.
Ερ: Τα γραφεία τελετών έλαβαν ειδοποίηση που την υπογράφετε και τους λέτε, μην βάζετε αγγελτήρια σ’ όλες τις κολώνες φωτισμού.
Απ: Σ’ όλες τις μεταλλικές κολώνες φωτισμού. Αυτό εννοούμε. Οι ξύλινες κολώνες είναι της αρμοδιότητας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να κάνει συστάσεις αν θέλει ή όχι. Όταν βάλαμε τα ειδικά σταντ για τις κηδείες και τα μνημόσυνα, οι περισσότεροι τα τήρησαν. Κάποιοι από αυτούς, αρνούνται να συμμορφωθούν. Λειτουργώντας με αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των συναδέλφων τους. Με αυτό το χαρτί ενημερώνουμε και τους συγγενείς ότι δεν μπορούμε να βάλουμε αγγελτήρια στις κολώνες. Αφορά τις μεταλλικές όπως προανέφερα. Όπως ήταν και η πρώτη επιστολή.
Ερ: Υπάρχει κάτι νεότερο για την Καλαμίτσα;
Απ: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Ο στόχος είναι η παραλία να παραμείνει ανοιχτή και ο Δήμος να καταφέρει να πάρει ένα αναψυκτήριο.
Ερ: Ακούμε ότι η ΕΤΑΔ προσπαθεί να βγάλει οικοδομική άδεια στην Καλαμίτσα. Ξέρετε κάτι, πότε θα αρχίσει το έργο; Πότε θα βγει η οικοδομική άδεια;
Απ: Όχι, δεν έχω καμία πληροφόρηση.
Ερ: Πάμε στο θέμα της πλατείας Καπνεργάτη, που φαίνεται ότι το έργο τελειώνει.
Απ: Φαίνεται ότι τελειώνει. Δοκιμάστηκε το σιντριβάνι, θέλει κάποιες απλές μικροδιορθώσεις. Δεν είναι κάτι σημαντικό. Νομίζω ότι τα υπόλοιπα έχουν ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να βγουν τα δίχτυα του εργοταξίου και να αρχίσουμε σιγά- σιγά να χρησιμοποιούμε την πλατεία. Επιτέλους θα πω εγώ. Το ξέρουμε ότι καθυστερήσαμε. Είναι πολλοί οι λόγοι.
Ερ: Θα τελειώσει αυτή την εβδομάδα; Πότε ακριβώς θα τελειώσει;
Απ: Θεωρώ ότι αυτήν την εβδομάδα θα τελειώσει. Έχει μπει η μόνιμη παροχή του ρεύματος. Έγινε ο διαχωρισμός των κυκλωμάτων. Δεν ανάβουν πλέον και συνεχώς οι ταινίες LED. Θα έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούν αυτόνομα οι ταινίες LED, αυτόνομα τα φωτιστικά, αυτόνομα τα φωτιστικά του δαπέδου.

